Saigon (Ho Chi Minh)

 Saigon – Ho Chi Minh

Det første som treffer meg er trafikkaoset med alle de millioner mopeder som kjører i alle retninger. Å krysse gata til fots føles som å sette livet på spill. Etter en liten stund lærte jeg teknikken, gå og ikke nøl, gå målrettet og i jevnt tempo.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Et kunststykke å krysse gaten

Vi bodde på Saigon Village like utenfor bysentrum. Tenkte det var godt for ungene å bo med stort svømmebasseng og litt grønt område å boltre seg på. Både bildene og beskrivelsen av hotellet er ganske villedende. Stedet var meget nedslitt og bassenget var skittent og personalet langt fra hyggelige.

Maten i restauranten var noen av det dårligste vi fikk på turen. Mitt reisetips er å unngå dette stedet. Jeg la inn evaluering av oppholdet hos hotels.com men det virker som de ikke publiserer meget dårlige anmeldelser dessverre.

Skulle jeg bestilt på nytt ville jeg gått for Rex Hotel som ligger midt i smørøyet.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Rex Hotel Saigon

Ønsker du å prøve litt av den lokale maten dra til Gao Restaurant, 6 le Thanh Ton. Stort spisested med en spesiell atmosfære. Her kan du se de ulike rettene før du bestiller. Maten er god og restauranten er en opplevelse.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Gao Restaurant – Vietnamesisk mat
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Gao Restaurant – lokal hane
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Gao Restaurant – god vietnamesisk mat

I Le Duan Blvd, District 1, samme gate som Hotel InterContinental, ligger en rekke gode restauranter vegg i vegg. Blant annet Hard Rock Cafe og en god tysk restaurant kaldt Brotzeit.

Ta deg tid til en drink i toppen av Caravelle Hotel . Det var her krigskorrespondentene bodde under Vietnamkrigen. Fra toppen kunne journalistene se troppene nærme seg byen.

Wtonesreisetips.no Vietnam Saigon
Caravelle Hotel – uterestauranten på taket.

I de aller fleste store byer er det et utsiktstårn og jeg synes alltid det er spennende å se byer ovenfra. Her kan en gå opp i Saigon Skydeck og nyte utsikten.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Fra toppen av Skydeck
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Flott utsikt over Saigon fra Skydeck

Krigsmuseet

War Remnants Museum – er verdt et besøk men vær klar over at en del av bildene som vises, mange store bilder, er meget støtende. Tenker da spesielt på barna. Museet er over flere etasjer men en trenger ikke mer enn 1-2 timer for å nå over alt. Kanskje barna har det bedre i parken ikke langt fra museet i mellomtiden?

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Krigsmuseet
Saigon
Krigsmuseet ikke den beste plassen for mindre unger da det er endel sterke inntrykk

Cu Chi tunnelene

Det mest interessante i Ho Chi Minh er Cu Chi Tunnelene. Tunnelene ble bygget av den vietnamesiske geriljaen og ble benyttet som gjemmested og til å frakte våpen under krigen. En får et innblikk i hvordan tunnelene ble bygget og livet i jungelen under krigen. For de som ønsker er det er det mulig å gå inn i noen av tunnelene, dette er høyst frivillig.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Tunnel
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Tunneler

 

Noen tunneler er laget større og forsterket slik at turister kan få komme inn. Spesielt ungene likte å se og gå inn i tunnelene (heldigvis var de for små til å forstå alvoret).

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Noen av tunneler er laget større for turister

Vi hadde en god guide som fortalte og forklarte. Tunnelene ligger et stykke utenfor byen og vi ble hentet i buss og hadde engelsktalende guide hele turen. Å få høre om krigen fra en vietnameser var interessant. Hans versjon var nok litt annerledes enn den som er blitt formidlet i vesten. Litt propaganda må en nok regne med men meget interessant!

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Cu Chu Tunnelene
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
God guide og meget interessant å høre om tunnelene

Båttur

Båttur på Mekong Deltaen trenger ikke gå tregt. Vi valgte å leie vår egen liten speedbåt med kaptein. Heldagstur inklusive besøk med lunsj og middag på en øy. Turistkontoret som ligger skrått over Rex hotel ordnet denne turen for oss.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Egen speed båt

På denne øyen var det en liten by med et lokalt marked og her er ingen andre turister.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Lokalt marked på en liten øy utenfor Saigon

I utkanten av øyen lå en restaurant som hadde plassert bordene under palmene og med nydelig sjøutsikt. Vi ble servert lokal tilberedt mat og dessverre alt for mye mat.

Vi ble spurt om vi ville smake på hønsesalat. Ja takk sa vi høflig og to minutter etterpå hører vi den stakkars høna hyle…. salaten smakte ikke særlig godt. Interessant tur og jeg er veldig glad for at vi valgte en båt som gikk fort. Spesielt unger blir fort leie av å sitte på båt som går sakte sakte, i alle fall på returen.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Lokal mat
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Fisk på menyen

Shopping

Vi var innom en rekke flotte kjøpesentre og lokale markeder, selv synes jeg ikke det var noen som utmerket seg på noen måte. Gjennomsnittlig for de aller fleste. Markedene har et enormt utvalg av klær og prisen gjenspeiler kvaliteten ofte dessverre.

De finere kjøpesentrene selger flotte ekte vare men prisene er kanskje ikke billigere enn her hjemme. Ungene ble veldig glade da de oppdaget McDonalds! Vietnams første McDonalds åpnet i Saigon i februar 2014, kun fire måneder før vi var der.

tonesreisetips.no Vietnam Saigono
Saigon
tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Saigon

For barn

Selv om Saigon er en spennende by og noen steder også en pen by føler jeg ikke behov for å komme tilbake. Interessant å ha vært der men kommer nok ikke opp på min favorittliste over byer og steder jeg har vært.

Vietnameserne er et spesielt folkeslag som er veldig stolte over sin identitet. Voksne tok ofte på ungene mine, strøk de på kinnet eller på hodet og noen klemte også rundt de. Ungene stod pent og sa ikke noe selv om de ikke syntes det var gøy.

I ettertid sa min eldste sønn at han var ”lei” av å se folk uten armer og bein. Med ordet lei mente han nok at det kanskje blir litt for mye for barn å se krigsskadde personer over alt over lengre tid.

For barna ble det mye mas hver gang vi skulle krysse en veg. Som jeg har skrevet over er det ikke enkelt å krysse en gate i byen på grunn av all trafikken.

tonesreisetips.no Vietnam Saigon
Saigon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.