Universal Orlando

Universal Studios og Universal’s Islands of Adventure

Parkene Universal Studios og Universal’s Islands of Adventure ligger ved siden av hverandre med felles parkeringsplass, og verden største Hard Rock Cafe ligger mellom parkene. Du kan kjøpe billett som gir adgang til begge parkene samme dag. Jeg vil ikke anbefale å kjøpe park-til-park billetter da du trenger minst en dag i hver park.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Verden største Hard Rock Cafe
Verden største Hard Rock Cafe

Fra parkeringsplassen og inn til parkene går du gjennom Universal CityWalk, en gate med mange restauranter og butikker. Universal CityWalk er Universals svar på Downtown Disney, det er mest mennesker her på ettermiddag og kveld.

Både Universal Studios og Universal’s Islands of Adventure er meget flotte og interessante parker. Temaene i parkene er tatt fra Universal sine største filmer. Felles for begge er nok at de passer for litt eldre barn.

Universal Studios Reisetips USA Orlando ferie barn familie
Universal Studios

Noen berg og dalbaner er litt nifse, men perfekte for ungdommer.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Berg og dalbanene i Universal sine parker er for litt eldre unger
Berg og dalbanene i Universal sine parker er for litt eldre unger

Harry Potter

Jeg har blitt en ekte Harry Potter fan og må virkelig si at jeg ble imponert over Harry Potter verdene i både Universal Studios og Universal’s Islands of Adventures. Selvsagt er disse verdenene de to mest populære og det er her du finner de lengste køene dessverre.

Kommer du tidlig på morgenen er et godt reisetips til deg i både Universal Studios og Universal’s Islands of Adventure å gå rett bort til Harry Potter-attraksjonene med det samme. I begge parkene ligger Harry Potter-områdene lengst borte fra hovedinngangen.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Harry Potter
Harry Potter World

For noen gjennomførte og flotte verdener! Her følte jeg at jeg trådde rett inn i historien. Ta deg god tid her og se på detaljene.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Harry Potter World
Harry Potter World

I Universal Studios bør du ta turen innom Ollivanders og se på tryllestavene og selvsagt får du et lite show med på kjøpet: Filip hos Ollivanders – Special Wand selected (husk lyd).

Det er litt vanskelig å finne prisen på tryllestavene og du må være forberedt på et lite sjokk når du kommer til kassen. Tryllestavene kan brukes rundt om i Harry Potter-verden.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Universal Studios Orlando, Florida, USA
Flere steder rundt om i Harry Potter land kan du med din flotte ekte tryllestav få ting til å skje. Faglærte trollmenn assisterer ved behov.

Husk at dersom du ønsker å kjøre Hogwarts Express må du ha egen billett til dette.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Universal Studios Orlando, Florida, USA
Hogwarts Express er kun for de som har park-til-park billett.

I Universal Studios er det flere gode 3D og 4D-show. Dette er gode show som er verdt å se. Noen blir litt voldelige for de minste ungene. Vi måtte forlate et show med et barn på 5 år.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Universal Studios - Horror make up show - ikke for de minste
Universal Studios – Horror make up show , ikke for de minste

Ta deg tid til å gå på show da de alle er meget profesjonelle. I noen show tar de ut frivillige blant publikum til å delta i showet. Min eldste sønn har vært med en rekke ganger og det er flotte minner vi tar med hjem. Tør du være med i Fear Factory Live? Få i alle fall med deg showet.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Universal Studios Orlando, Florida, USA
Vil du putte hodet ditt inn i et glasshus som blir fylt med skorpioner?

I Universal’s Islands of Adventure er det også gode show og kanskje spesielt et live stunt show. Husk det er godt å kunne sitte ned en time og ”hvile” seg mellom slagene. Du blir litt sliten av å gå i park en hel dag, enten du er stor eller liten. Legg inn tid til å sitte ned og se på show og konserter.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Universal Studios Orlando, Florida, USA
Universal’s Islands of Advnture og The Eighth Voyage of Sindbad® Stunt Show

For de minste ungene er det i Universal Studios en bitte liten lekepark med vann hvor det er vanskelig å unngå at ungene blir gjennomvåte.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Liten lekepark med vann i Universal Studios
Liten lekepark med vann i Universal Studios

De aller fleste ungene elsker å leke i vann og denne delen av parken er litt artig for de små. Det er nok best å ta med klesskift.

Reisetips USA Orlando ferie barn familie Universal Studios
Her blir en våt – liten lekepark med vann i Universal Studios

Spise

Er det veldig fullt i parken og du må vente på å få bord i de ulike restaurantene anbefaler jeg å legge lunsj eller tidlig middag til enten Hard Rock Cafe eller en av restaurantene i Universal CityWalk. Det er ikke langt å gå og en kan gå inn og ut av parken på dagsbilletten.

Jeg vil anbefale Bubba Gump @Citywalk Orlando Universal. Der får du herlig mat på en koselig restaurant! Bubba Gump serverer flotte barnemenyer.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Universal Studios Orlando, Florida, USA
Bubba Gump @Citywalk Orlando Universal

En annen god restaurant er Vivo Italian Kitchen. Denne restauranten serverer de kanskje den beste italienske maten jeg har smakt.

Universal Studios Orlando Reisetips USA Orlando ferie barn familie
Universal Studios Florida i Orlando

Parkene er store og du må ha minst en hel dag i hver park. For at du skal få et maksimalt opphold i parkene bør du legge ned litt arbeid i planlegging i forkant. Her får du flere tips: Planlegg besøket i fornøyelsesparken.

Enda flere tips: Unngå disse feilene når du besøker en stor fornøyelsespark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.