Orlando

Orlando, verdens underholdningshovedstad

Midt i Florida ligger, etter min mening, et av de beste steder på jord, Orlando. Første gang jeg besøkte Orlando var februar 2001. Siden da har jeg vært tilbake en rekke ganger og jeg har blant annet feiret jul der fire ganger.

Byen Orlando

I følge Wikipedia bor det snaut 260 000 mennesker i Orlando. I 2014 kom det mer enn 62 millioner turister til Orlando. Kan tenke meg at det er atskillig flere mennesker i Downtown Disney enn i Downtown Orlando. Selve byen Orlando er ikke det som trekker turister hit.

Reisetips for familier, barn og voksne - Downtown Orlando Florida USA
Downtown Orlando

Byen er hverken sjarmerende eller interessant. Midt i byen ligger et lite vann hvor det kan være koselig å ta en gåtur rundt.

Reisetips for familier, barn og voksne - Downtown Orlando Florida USA
Skulle du ta turen Downtown Orlando kan det være koselig å gå en runde rundt den lille innsjøen som ligger midt i byen

Ellers kan en gå litt opp og ned gatene uten å oppleve det helt store. Ta heller en kjøretur i gatene rett utenfor bykjernen og se på alle de flotte husene.

Reisetips for familier, barn og voksne - Downtown Orlando Florida USA
Koselige gater og fine hus i gatene rundt Downtown Orlando
Reisetips for familier, barn og voksne - Orlando Florida USA
Fredelig og fint i gatene rett utenfor bysentrum

Leiebil

Når du lander på flyplassen er det første du må gjøre å leie deg en bil. Uten bil er det meget begrenset hva du kan gjøre. Det er billig og enkelt å ta ut leiebil på flyplassen. Behold leiebilen til du kommer tilbake og skal fly hjem igjen.

Reisetips for familier, barn og voksne - Florida Orlando USA leiebil
Mange morsomme kjøretøyer å se i Orlando

Fornøyelsesparker

De aller fleste som kommer hit kommer for å besøke en av de mange fornøyelsesparkene som ligger i Orlando.

Mer informasjon om parkene finner du her: Planlegg besøket i fornøyelsesparken, Universal Orlando, Walt Disney World Orlando.

I stedet for Downtown Orlando bør du ta turen til Downtown Disney eller Disney Springs som stedet nå er omdøpt til . Du kan lese mer om Disney Springs her: Disney Springs Orlando.

Spisested

Hver gang vi er i Orlando må vi innom Planet Hollywood. Hver gang vi har vært der sier jeg alltid at vi aldri skal gå igjen. Servicen er grei, maten er ok men det koster mer enn det både maten og opplevelsen er verdt. Dessuten er det alltid mye støy. Selv det å snakke med den som sitter ved siden av deg kan være vanskelig. Skulle du derimot velge å ta turen innom bør du smake på lasagnerør.

Reisetips for familier, barn og voksne - Planet Hollywood Florida Orlando USA
Planet Hollywood – kanskje ikke helt verdt et besøk

Et annet godt tips er å ta turen innom Red Lobster. Nydelig sjømat og ofte koselige restauranter. Tror ikke du blir skuffet her.

Ønsker du å spise veldig billig bør du prøve Sizzler . Her kan du forsyne deg av kaldt- og varmrettsbuffeer . Ikke den beste maten, ei heller de koseligste restaurantene men likevel veldig populært.

Panera bread er mitt favoritt lunsjsted. Siden jeg elsker bagels er dette absolutt beste stedet for en real American bagels lunsj.

I følge McDonalds Sand Lake Road ligger den fineste McDonalds restauranten i Orlando nærmere bestemt Exit 74A fra I-4 på Sand Lake Road. Selv ble jeg veldig skuffet da vi var der.

Factory outlet

Orlando er ikke bare et sted for magic og Mikke Mus det er også et mekka for shopping. Mitt favoritt shopping sted er Orlando Vineland Premium Outlets. Her finnes de aller fleste kjente merker.

Flere ganger i året har de gode salg. 2. juledag er en av de mest travle shoppingdagene i året. Prøv å unngå og legge shopping til denne dagen. Det er neste umulig å komme inn i butikkene, tro det eller ei! Husk også at alle butikker holder åpent på søndager.

Et godt reisetips til Orlando er å dra hjemmefra med tom koffert.

Kjøpesenter

Blir det for varmt kan en kjøle seg ned på et av kjøpesentrene. Jeg liker best The Mall at Millenia eller The Florida Mall. Aller best liker jeg å gå ute på outletene enn å gå inne på kjøpesenter.

Rundt de største høytidene er det fullt med mennesker både på kjøpesentrene og på factory-outletene. Da kan det kanskje være et godt reisetips å dra ca. 20 km til vest til en koselig liten bydel Winter Garden. Her finnes en rekke av de samme butikkene, men mye mindre mennesker. Her kan du gå i fred og kose deg.

Har du god tid og ønsker å gjøre et “kleskupp” kan du stoppe på en Ross Dress for Less butikk. Klærne henger etter størrelse og en må ha god tid til å lete gjennom reolene. Jeg finner alltid noe fint til ungene her inne.

Target og Walmart som forresten er verdens største detaljist og verdens største bedrift. I disse varehusene finner du alt du trenger fra mat til klær og elektriske artikler. Sett av noen timer til å traske gjennom reolene.

Hotell

Mange av hotellene i Orlando ligger langs International Drive og Universal Drive. Det ligger også en del restauranter og butikker her. Hwy 192 West er en annen veg som er verdt å kjøre gjennom. Her finnes de fleste kjedebutikker og kjederestauranter.

Reisetips for familier, barn og voksne - USA Florida Orlando
Hevet pickup er et vanlig syn i trafikken

Orlando er nok det stedet som jeg har aller mest lyst til å dra tilbake til. Vanskelig å peke på en ting som drar meg tilbake. Det er flere faktorer og kanskje aller mest er det nok atmosfæren som lokker meg tilbake gang etter gang.