Orlando – Miami – Key West – Everglades – Orlando

Rundtur i Sør-Florida

Ferie i USA og Florida, Miami, Key West, Everglades
www.maps.google.com

Fra Orlando til Miami kan du velge mellom å kjøre langs kysten eller motorveien som går midt i landet. Jeg vil absolutt anbefale å kjøre langs kysten.

Det er fint å veksle mellom å kjøre Interstate 95 og US route 1. Når du kommer til West Palm Beach bør du kjøre ut på A1A. US route 1 og A1A går ganske sakte men du kommer helt inn innpå de mest luksuriøse villaer. Det er spennende bare å se på folkene som går forbi, akkurat som tatt ut fra en film.

Sett av rikelig med tid på strekningen mellom Orlando og Miami, se på det som en sightseeingtur fremfor en transportetappe.

Ferie i USA og Florida, Miami, Key West, Everglades
Med Miami i siktet

Miami og Miami Beach

I Miami er det koselig å bo sør på Miami Beach i Art Deco-distriktet. Vær obs når du bestiller hotell og trenger å parkere bilen din, dersom hotellet ikke tilbyr gratis parkering kan dette fort bli en dyr affære. Det er trangt om plassen og ikke enkelt å finne parkering.

Reisetips for familier, barn og voksne - Miami Beach Art Deco distriktet. Florida USA
Miami Beach – Art Deco distriktet

Når man velger å bo i dette flotte området er det stor sjanse for at det er en del støy om natten. Jeg har bodd her to ganger på to ulike hoteller, dessverre har jeg ingen overnattingssted å anbefale, men vil virkelig anbefale området.

I Art Deco-distriktet er det et yrende folkeliv og masse å se. Restaurantene ligger tett i tett og du møter på til dels ivrige innkastere.

Reisetips for familier, barn og voksne - Papegøyen må jo være med på cruising med Harley Davidson i Miami beach Florida USA
Pippen må jo være med på cruising

På strandpromenaden trenes det ivrig i de mange treningsapparatene og man kan lure på om musklene er ekte. Du trenger minst to netter i Miami før kursen settes sørover mot Key West.

Key West

Det kan være lurt å stå tidlig opp og komme seg ut av Miami før morgenrushet starter. Fra vi kjørte ut fra Miami Beach og ned til Key West brukte vi over 6 timer. Det er ca 270 km fra Miami Beach til Key West og turen går på meget tungt trafikkerte veier.

Turen er kanskje lengre enn det man først skulle tro men det er mye å se, len deg tilbake i setet og nyt utsikten. Beklageligvis hadde vi ikke satt av nok tid til å stoppe på de ulike øyene hverken på turen nedover eller hjemover.

Neste gang jeg skal kjøre ned til Key West skal jeg sette meg godt inn i hva som er å se på de ulike øyene.

Key West Florida USA
www.maps.google.com

Key West er det sørligste punktet i USA og noen påstår det er mulig å se over til Cuba dersom været er bra. Noen jeg tviler litt på siden avstanden til Cuba er 140 km.

Reisetips for familier, barn og voksne - Lengre sør enn Key West kommer du ikke i USA
Lenger sør enn Key West kommer du ikke i USA

Ifølge Wikipedia bor det rett over 20 000 mennesker i Key West. En får ikke følelse av å være i en by men mer følelsen av å være på en koselig karibisk øy.

Reisetips for familier, barn og voksne - Herlige Key West. Florida USA
Herlige Key West

I Key West valgte vi å bo så sentralt som mulig og valget falt på Pier House Resort & Spa som absolutt kan anbefales. Et flott sted og perfekt beliggenhet.

Da jeg la meg ned noen minutter på den lille private stranden kom personalet pilende med strandleker til ungene og flere håndklær til meg, fantastisk service. Et nydelig sted og vi kommer helt sikkert tilbake.

Reisetips for familier, barn og voksne - Pier House, Key West, Florida USA
Pier House, Key West

Vi var her i romjulen og fikk se øyen pyntet til jul. Det var en herlig atmosfære i sentrumsgatene.

Reisetips for familier, barn og voksne - Jul i Florida USA
Jul i USA

Vi tok det lille bytoget og fikk sett mye av øyen på denne turen. Det er en flott aktivitet for ungene da de fleste liker å kjøre tog.

Prøv å unngå burger og pizza mens dere er her og gå heller for sjømat. Her har jeg fått servert den beste sjømaten i verden. Skulle du derimot ikke kunne motstå fristelsen for en burger bør du sjekke ut Hard Rock Cafe som ligger i hovedgaten Dual Steet, kanskje den koseligste Hard Rock Cafe’en jeg har vært på.

Reisetips for familier, barn og voksne - Herlig sted å sitte ute, Hard Rock Key West, Florida, USA
Herlig sted å sitte ute, Hard Rock Key West

Utenfor Hemingway sitt hus var det lang kø. Det er kanskje best å komme hit når de åpner på morgenen.

Reisetips for familier, barn og voksne - Home of Hemingway, Key West. Florida USA
Home of Hemingway, Key West

For litt eldre unger er det mange artige vannaktiviteter og det er enkelt å leie vannscooter.

Et av de beste måltidene jeg noen gang har hatt er på øyen Key Largo på veg tilbake til fra Key West. Vi stoppet på Fishhouse en familiedrevet restaurant hvor de fanger hummeren selv. Hummeren som ble servert var aldeles nydelig, den beste jeg noensinne har smakt. Red Lobster kan ikke måle seg med hummeren vi bli servert hos Fishhouse. Sjekk ut stedet når dere reiser sørover og stopp der på hjemvegen.

U.S. Route 1 er 877 km lang og går fra Key West til St. Marys River i Georgia. Her kan du lese mer om U.S. Route 1.

Reisetips for familier, barn og voksne - U.S Route 1 Florida USA
U.S Route 1

Everglades og alligatorer

Når du først er sør i Florida er det en ting du ikke kan gå glipp av, en tur med luftputebåt i sumpområdene! I Everglades-området ligger alligatorene «strødd» langs veien og du bør virkelig se deg for før du går ut av bilen.

Reisetips for familier, barn og voksne - Alligator Florida USA
Alligator i sumpen i Everglades

Jeg hadde blitt anbefalt et selskap som heter Everglades City Airboat tours.

Du må ned mot byen for å kjøpe billett for deretter å kjøre opp igjen på hovedveien for å finne stedet hvor luftputebåtene går fra. Vi kjøpte en-times tur. Jeg tenkte at det blir nok en drøy time med mange insekter, men der tok jeg virkelig feil. Vi fløy rundt på vannet og tiden fløy med.

Skulle gjerne ha sittet i flere timer på luftputebåten for dette var virkelig en flott opplevelse, snakk om å kjenne på følelsen av å «fly» på vannet.

Reisetips for familier, barn og voksne - Florida USA alligator
Airboat i Everglades. Litt støy, men vi fikk alle hørselsvern

Ungene ville heller ikke av etter en time, og vi fikk se en rekke alligatorer både på land og i vann. En aktivitet jeg virkelig vil anbefale! Vær tidlig ute med å bestille tur da det kan være flere timers venting.

På vei fra Key West til Everglades hadde vi en overnatting på Miccosukee Resort and Gaming. I Homestead tar du av fra U.S Route 1 og nordover på vei 997. I krysset mellom 997 og 41 ligger gambling hotellet, en praktisk overnatting.

Etter å ha vært i Everglades kjørte vi non-stop tilbake til Orlando. Meget flotte veier og god flyt i trafikken gjør strekningen Everglades – Orlando relativt kort.