New York

New York – My favorite place!

New York var den aller første storbyen jeg besøkte. Høsten 1992 dro jeg for første gang til USA og gjett om jeg var frelst i landet fra første øyeblikk! Siden 1992 har jeg vært tilbake i New York en del ganger (2001, 2011, 2016) og byen har virkelig forandret seg enormt.

Reisetips for storbyferie til New York Manhattan USA med barn og familie
Manhattan i front

New Yorks beste hamburger

Jeg har lest at New Yorks har verdens beste hamburgere og helt på topp i denne kåringen kom en litt rar restaurant som ligger i det fasjonable hotellet Le Parker Meridien i Midtown. Bak noen røde og høye gardiner i resepsjonen ligger Burger joint.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
New Yorks beste hamburgerrestaurant

Lurer du på hvor restauranten ligger er det bare å se etter køen når du kommer inn i resepsjonen. Ja, køen kan til tider være meget lang. Denne bitte lille rare restauranten selger små saftige og smakfulle hamburgere. Ingen meny å bestille fra men en håndskrevet plakat over disken.

En artig opplevelse men å stå lenge i kø for å få disse meget små og dyre burgerne var ikke verdt det. Jeg er sikker på at det finnes mange bedre hamburger restauranter i denne store byen. Kan du få komme inn uten å stå i kø kan du vurdere det. Er køen lang er mitt råd: finn en annen restaurant.

New Yorks beste bagels

Hos Murrays Bagels i Greenwich Village, 6th Avenue og 13th Street, får du verdens beste bagels.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
New Yorks beste bagels – Murrays Bagels i Greenwich Village

Perfekte bagels i alle varianter og smaken er helt himmelsk. Vi var her på ettermiddagen og det var ingen kø. Antar at stedet er mest populært om morgenen og formiddagen da de fleste amerikanere spiser bagels som del av frokost måltidet.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
New Yorks beste bagels – Murrays Bagels i Greenwich Village er virkelig verdt et besøk

Det lille stedet har noen få bord hvor en kan sitte ,men husk å ta med en pose med bagels tilbake til hotellet også. Virkelig verdt et besøk og Murrays Bagels er kåret til et av de aller beste bagels utsalgene i New York og det med god grunn.

New Yorks beste pizza

Den aller beste plassen å starte letingen etter en god pizzarestaurant i New York er selvsagt i Little Italy. På hjørnet mellom Spring street og Mott street ligger Lombardis Pizza.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
Lombardis Pizza New York

Jeg hadde på forhånd lest om stedet og restauranten er en av de mest populære pizzarestaurantene på Manhatten. På vei til Lomardis gikk vi forbi mange koselige restauranter uten noen gjester. Hos Lombardis var det derimot lang kø som strakte seg ut av restauranten og ut på gaten. Bartenderen, en utvandret italiener selvsagt, prøvde så godt han kunne å underholde oss som satt i baren og ventet på å bli anvist til et bord. Ingenting å si på stemningen.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
Lombardis Pizza, Little Italy, New York

En ekte New York pizza skal kun bestå av tre ingredienser, ost, saus og bunn. Vi valgte denne varianten. Pizzaen blir delikat servert på stativ med stedt. Helt grei smak men langt fra den beste pizzaen jeg har smakt. Meget populært sted med sjel men ikke verdt å stå i lang kø for.

New Yorks koseligste restaurant

Central Park er virkelig verdt et besøk. Midt i parken ligger min favoritt restaurant i New York, The Central Park Boathouse Restaurant. Om sommeren er det som å sitte i en stille park langt fra mas og jag og se ut på den lille innsjøen. Om en ikke vil spise går det ann å ta en drink i baren. Ta turen innom for her vil du trives.

The Central Park Boathouse - Bilde: May Irene Furenes new york usa
The Central Park Boathouse – Bilde: May Irene Furenes

Mer om Manhattan!

South Bronx

Bronx er en av fem bydeler i New York og den eneste bydelen som ligger på det amerikanske fastlandet. Bydelen er oppkalt etter en svenske, en tidligere nybygger, den svenske innvandreren Jonas Bronck. Bydelen har ca 1,4 millioner innbyggere.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
Utenfor Yankee stadion i South Bronx

Området fra Yankee Stadium til Fordham Road ligger i området South Bronx. For mange er South Bronx assosiert med kriminalitet og fattigdom. Området er blant de fattigste strøkene i USA og har fremdeles meget høy kriminalitet.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
Utenfor Yankee stadion i South Bronx ikke et sted for turister med barn

Denne delen av Bronx består for det meste av nedslitte og taggete bygårder, eldre falleferdige hus og få grønne områder. Vi var ikke høye i hatten da vi steg ut av metroen og ruslet rundt i gatene i Fordham Road. Det var tydelig at vi tiltrakk oss oppmerksomhet.

Reisetips for familier med barn som skal på ferie til New York, USA
Utenfor Yankee stadion i South Bronx

Egentlig tror jeg at menneskene her er varme og imøtekommende men det er endel dessverre som ser heller meget tvilsomme ut. Butikkene og spisestedene er mindre tiltrekkende og frister ikke å gå inn i.

Vi hadde en meget amerikansk og artig lunsj på Court Deli restaurant Court Deli restauranten som ligger like ved Yankee Stadium.

God mat og herlig betjening. Litt artig å få med seg en helt vanlig lunsjdag i dette området. I South Bronx skal en til en hver tid være forsiktige da området ikke er trygt. Det er lite å se og kanskje ikke verdt et besøk. Selv liker å jeg sitte ned og se på mennesker og områder enn alltid og oppsøke attraksjoner.

På undergrunden og toget kan du møte på en slik akrobat: Underholdning på veg til South Bronx

Vi var her i desember 2016. Kaldt i luften og de fleste hutrer fra sted til sted. Neste gang jeg drar til New York, utenom vinterstid, vil jeg selvfølgelig besøke den den botaniske hage i Bronx.

Mer om Manhattan!

Jul i New York