Unngå disse feilene når du besøker en stor fornøyelsespark

12 reisetips for deg som sjelden besøker fornøyelsesparker

Prøv å unngå noen av disse feilene når du besøker de store parkene:

1. Ikke ta med oversiktskart over parken i det du går inn i fornøyelsesparken.

Kart over parken finnes rett innenfor inngangen i alle parker. Oversiktskartene inneholder også informasjon om blant annet klokkeslett og ruter for de ulike paradene, show, møtetid og møtested for de ulike karakterene og spisesteder.

Du vil gå glipp av viktig informasjon ved ikke å ta med oversiktskart. Selv bruker jeg å ta med minst to stykk da barna ofte vil se samtidig som meg.

Et annet alternative er selvsagt å laste ned app over parken. Noen av appene inneholder oversikt over ventetider ved de ulike attraksjonene som kan være nyttig å ha. Rundt om i parkene er det oversikter hvor du kan følge med på estimert kø ved de ulike “rides”. Men, det hender en går tom for strøm og da er et kart godt å ha.

2. Ikke forhåndsbestille inngangsbilletter

Har du ikke tatt bryet med å forhåndsbestille billetter må du stille deg i en ekstra kø mens du ser på alle de andre som kan gå rett inn i parken. Ofte vil du ende opp med å betale mer når du kjøper billetten i parken enn om du hadde forhåndsbestilt. Dessuten kan det være vanskeligere å sette seg inn i de ulike billettalternativene som finnes når en står i en lang kø med utålmodige unger bak seg i køen.

Å bestille billetter på nettet er både enkelt og trygt. Vi har alltid bestilt på nettet. Et år fikk vi til og med billettene sendt hjem i posten, men det er noen år siden nå.

3. Pakke for tung sekk eller ha skulderveske med inn i parken

Hadde ungene vist hvor langt de kommer til å gå en hel dag i parken tror jeg noen kanskje hadde tenkt seg om to ganger før de ble med. Har du pakket for tungt kan det fort bli en slitsom dag.

De fleste karusellene tillater ikke at du har med deg hverken ryggsekk eller veske. Oppbevaringsbokser finnes ved alle attraksjoner og er gratis i de aller fleste parkene. Vi lot alltid ryggsekkene ligge igjen i barnevognene og tok bare med oss verdisakene, det er aldri noe som er blitt tatt eller blitt borte. Selvfølgelig er det ingen garanti for dette men jeg synes det alltid har vært en liten risiko å ta.

Ha kun en liten ryggsekk med det aller viktigste. Følgende vil du trenge i parken:

  • En flaske vann
  • Solkrem
  • Solbriller/solhatt
  • Telefon med kamera (da slipper du å dra på et ekstra kolli)
  • En liten snack, sjokolade eller kjeks
  • Ekstra sokker og  en ekstra t-skjorte om du blir veldig våt, eventuelt en ekstra shorts/badebukse til ungene også

4. Sove lenge siden det tross alt er ferie

Noe av det smarteste du kan gjøre er å stå opp tidlig og komme til parken når den åpner. Du vil da få opptil to timer med minimalt med mennesker og kan kjøre en rekke attraksjoner uten å måtte stå timevis i kø.

Husk også på å kalkuler inn minst 30 minutter til å parkere og komme fra parkeringsplassen til parkinngangen.  I USA er det lange avstander og selv om amerikanerne er utrolig flinke på logistikk må en kalkulere inn litt ekstra tid.

5. Gå for lenge mellom måltider

For de aller fleste er det så mye artig og se på og så mange spennende attraksjoner at en helt glemmer ut å få i seg tilstrekkelig med drikke og mat. Gå heller etter klokken og sett dere ned på en restaurant eller kafe minst hver andre time, om ikke annet for bare en is eller en kald drikke. Vi har blitt veldig flinke til å sette oss ned etter klokken og det fungerer veldig bra.

6. Gå hjem før fyrverkeriet

Et absolutt høydepunkt i alle parkene i USA er avslutningsfyrverkeriet. Nyttårsfeiringer i større norske byer blir bare blåbær sammenlignet med de profesjonelle og imponerende fyrverkeriene en kan oppleve som del av avslutningen på en dag i parken. Ofte er fyrverkeriene kunstneriske innslag med flott akkompagnert musikk.

Skulle dere være så slitne at dere ikke klarer å holde ut helt til fyrverkeriet er det kanskje verdt å ta en “siesta” midt på dagen og heller kommer tilbake til parken om kvelden.

7. Ikke gå på show eller se parade

Showene det som er mest verdt å få med seg i parkene i tillegg til avslutningsfyrverkeriet. Paradene kan kanskje diskuteres men det er greit å ha fått med seg minst en parade.

Planlegg å se showene på ettermiddagen da skal du se at du trenger en velfortjent “pause” og det er godt å kunne sette seg ned og bli underholdt. Ofte kan det virke som køen inn til showene er uendelig og en tenker at det er ingen vits i å stå i kø da det sikkert ikke vil være ledige plasser. De fleste show har god kapasitet og tar inn store mengder mennesker. Er du usikker er det bare å spørre en ansatt og de har som regel god kunnskap om hvor mange det er plass til.

8. Glemme hvor du har parkert

Parkeringsplassene til attraksjonene i USA er ubeskrivelig store. Ta bilde av bade navnet på parkeringsplassen, lokasjonen og selve plassen. Husk også å ta bilde av registreringsnummeret på leiebilen din.

9. Ikke lov ungene for mye

Selv er jeg nok over gjennomsnittet glad i å gå i store parker, kanskje mer enn ungene. Prøv å unngå og lage for store forventninger for ungene da det kan være en sjanse for at de synes det blir for mange mennesker og for mye kø. Forbered de heller på at det blir litt køståing.

Bruk tid sammen med ungene på å planlegge hvilke attraksjoner dere ønsker å prioritere i stedet for å prøve å nå over alt. Kos dere med deler av parken og kom heller tilbake en annen gang.

10. Velge feil fottøy

Kun ordentlige fottøy som joggesko er gode nok for en hel dag i parken. Alternativ kan meget gode sandaler være et alternativ.

Som nevnt over anbefaler jeg å ta med et ekstra par med sokker. Dersom du tar noen av attraksjonene hvor du kan bli våt er det greit å kunne skifte sokker for å unngå å få gnagsår. Ja, en blir søkk igjennom våt i noen av attraksjonene. Har du litt ekstra plass i sekken legg gjerne i en pakke plaster.

11. Glemme å smøre seg med solkrem utover dagen

Det er lett å glemme at en faktisk skal være ute en hel dag.

12. Ikke sette seg inn i hva Fastpass er

Ikke sette seg inn i hvordan Fastpass systemet fungerer, eller hvordan child swap fungerer.