Jul i Tivoli & Tivoli hotel

Danmarks store stolthet er fornøyelsesparken Tivoli som ligger midt i sentrum, like over gaten fra sentralstasjonen.

Inngang mot Vesterbrogade

Parken ble grunnlagt i 1843 og er en av de eldste i verden. I 2018 feiret parken 175 års jubileum. Med over fem millioner besøkende i året utgjør Tivoli et av Nordens fremste turistmål. https://www.tivoli.dk/

Suksessoppskriften er fortsatt den samme i dag som i 1843: Å satse på hageanlegg, forlystelser, kultur og spisesteder.

Inne i parken selges flotte nøtteknekkere i alle slags farger

Tivoli har tradisjonelt hatt åpen fra midten av april til slutten av september. I 1994 åpnet parken for julefeiring fra slutten av november og til tidlig januar.

I Tivoli får du en herlig atmosfære som skapes med nisser, juletrær, over 60 juleboder og ren nostalgi.

Søtsaker selges over hele parken.

Her kan du handle alt fra søtsaker, gløgg, julepynt, håndlagede varer, delikatesser og kjente merker som Illums, Georg Jensen, Kay Bojesens og Holmegaard.

Magisk stemining inne i parken
Parken er nydelig pyntet med over 100 000 lys

Ta deg tid til å nyte et lekkert julemåtid i en en av de mange restaurantene i parken. Jeg vil anbefale deg å reservere bord dersom du har sett deg ut et spesielt spisested. Det er fullpakket med mennesker i parken i desember måned. https://www.tivoli.dk/da/mad+og+drikke/julemenu

Swarkovski juletreet flott plassert i parken

Inngangbilletten til parken var i 2019 DKK 130. Denne inkluderer ingen attraksjoner kun adgang til parken. Ønsker du å kjøre karuseller eller oppleve noen av attraksjonene må du kjøpe dette separat. Det tilbys en rekke ulike Tivolipakker, noen gir deg mulighet til å kjøre alle karuseller ubegrenset hele dagen. Andre pakker inkluderer alle attraksjoner og måltider. Bruk litt tid til å finne det som passer best for deg.

I desember måned er det mye folk i parken og ofte lange køer til de fleste karuseller og attraksjoner. Kanskje noen av dagskortene ikke vil lønne seg dersom du må stå mesteparten av dagen i kø?

Tivoli i København passer like godt for barna som for de voksne. En kan fint tilbringe en lørdagskveld her.

Skulle du bli lei av alle menneskene og lange køer kan du bare labbe ut hovedporten krysse Vesterbrogade og gå inn på Rosie McGee, en koselig sportspub. http://www.rosiemcgee.dk/

I gåavstand fra parken ligger Tivoli Hotel & Congress Center, https://www.tivolihotel.dk/. I 2019 ble hotellet kåret til det beste hotellet i København. Hotellet er i samme stil som parken.

Hotellet ligger ca 10 minutters gange fra Tivoli parken.

Her er det lagt opp til at ungene kan boltre seg i to svømmebassenger.

I julen kommer dessuten nissen innom daglig.

Er det lov å prøvesitte før nissen kommer?

I 12 etasje i City Tower ligger steakhouse-restaurant MASH Penthouse hvor det serveres eksklusive og perfekt tilberedte steaks. Iallefall er det slik de markedsfører seg. Restauranten er flott med en nydelig utsikt. Men, verken maten eller servicen står i stil med det hotellet lover. Vi ventet i over en time på maten vår med relativt små barn. Da maten omsider kom var den verken særlig god eller ekstra flott, dessverre. Vil anbefale dere å finne en annen restaurant enn MASH Penthouse.

I Harbour Tower ligger en nydelig sushi restaurant, Sticks’n’Sushi . Denne restauranten har delikat mat og en herlig atmosfære. Skoene tas av og en inntar maten sittende på gulvet, på japansk vis.

Sticks’n’Sushi ligger like ved en hotellets hyggeligste bar. I denne baren kan du innta drinken din mens du slapper av i en av barens hengedisser. Også her er det nydelig utsikt både utover havnen og innover mot byen.

Tivoli hotell er et stort og innholdsrikt hotell.

I resepsjonen ligger en kombinert kiosk og pub hvor du får kjøpt sandwich, frukt, drikke med og uten alkohol og andre småretter.

Rommene er gullende rene men veldig små. Det blir meget trangt med to voksne og to barn på et familierom. Badet er av den moderne typen og gir lite rom til privatliv.

Innholdsrik og innbydende frokost med innslag av moderne fasiliteter. Selve frokost restauranten er ikke like hyggelig. Føler jeg sitter mer på en spisesal enn en hyggelig restaurant.

Delikat juice og mineralvann dispenser.

Tivoli hotell er et stort, innholdsrikt og flott hotell. Men, selve opplevelsen er ikke helt i tråd med forventningene. Det er vanskelig å komme seg rundt på hotellet, da spesielt er det vanskelig å finne trappe alternativer. Heisene er meget små og det er lang ventetid på heisene, til enhver tid. Et meget upersonlig hotell med ikke de mest motiverte ansatte. For meg ble det et greit opphold, men kommer ikke til å bo her igjen. Det er definitivt ikke verdt det en må betale for å bo her. Det finnes helt sikkert mange bedre hotell alternativer i København.