Bangkok

Bangkok – en stor by!

Den årlige turiststatistikken for 2012 fra Euromonitor International viser at Bangkok er det 5. mest besøkte stedet i verden med nesten 11 millioner turister årlig. Det er nesten like mange som bor eller pendler inn til Bangkok daglig.

Her er top 5 listen:

  1. Hong Kong (19.973.000)
  2. Singapore (18.297.000)
  3. London (14.581.000)
  4. Macau (13.098.000)
  5. Bangkok (10.984.000)
Bangkok Thailand reisetips
Bangkok

Uansett hvor du skal hen må du være obs på mye trafikk. Det tar tid å komme seg frem i denne store byen. De gangene vi tok tog kom vi relativt fort frem.

Bangkok Thailand reisetips
Bangkok

Jeg forstår godt at mange velger å dra hit. Det er uendelig mye å se i Bangkok det er derfor ikke enkelt å komme med konkrete reisetips.

For å komme over akkurat de tingene vi ønsket å se valgte vi å leie egen bil. Denne gangen ordnet vi en minibuss med sjåfør via hotellet. En fordel er om en kan få en engelskspråklig sjåfør.

Min erfaring er at sjåføren ofte er den beste til å anbefale både attraksjoner og spisesteder dersom en er sikker på at de ikke får provisjon derfra. Å lage en avtale med en taxi er også fullt mulig. Viktig å bli enig om en fast pris for x antall timer.

Fordelen med å ha egen bil er at du selv kan bestemme hvor mye tid du skal bruke på hver attraksjon. Ofte synes jeg det går litt tregt, bruker for lang tid på de ulike attraksjonene. Husk at det kan bli meget varmt og en ønsker å komme seg inn i en bil/buss med aircondition.

Med to barn, 5 og 9 år, er det begrenset hvor lenge de orker å være på hver plass. Da er det greit å ha en egen bil de kan være i om de blir leie. Ofte er det lettere å planlegge en dagstur med ved å bruke et turiskart fremfor et vanlig kart:

Turistkart

Attraksjoner

Følgende attraksjoner kom vi over på en dag:

  • Temple of Dawn (Wat Arun)
  • The Grand Palace
  • Temple of the Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
  • Chinatown
  • Kjørte gjennom blomstermarkedet
tonesreisetips.no - Bangkok Thailand reisetips
Wat Arun Tempelet
tonesreisetips.no Bangkok Thailand reisetips
Wat Phra Kaew

Hadde ønske om å se det flytende markedet – Floating Market – men med barn blir det for tidlig å stå opp. Ikke gøy å dra opp ungene midt på natten. Må bli neste gang.

I Bangkok bodde vi på Novotel Hotel Siam Square.

For vårt behov var dette er meget bra hotell. Utendørs svømmebasseng med relativt stort område rundt. Enkelt å finne en ledig stol eller seng. Herlig sted å slappe av etter en hektisk dag. Innholdsrik frokost og koselig bar. Ungene storkoste seg på dette hotellet. Super beliggenhet. Godt reisetips til overnatting i Bangkok med barn.

Utsikt fra hotellet Thailand reisetips
Utsikt fra hotellet

Ønsker du litt forutsigbar amerikansk mat så ligger Hard Rock Cafe i samme gate som Novotel Hotellet. Under 10 minutter å gå.

tonesreisetips.no Bangkok Thailand reisetips
Cob Salad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.