Tarragona

Tarragona – fint og fredelig

Ca 90 km sør for Barcelona ligger en nydelig by som heter Tarragona.

Tarragona spania
Tarragona

Byen Tarragona er på Unescoes Verdenarvliste for dens mange ruiner fra Romertiden. Blant annet ligger det et amfiteater midt i byen og en bymur som går rundt deler av byen.

Tarragona - Amfiteateret
Tarragona – Amfiteateret

Inni gamlebyen ligger en flott katedral – Cateral Basilica Metropolitana Primada de Tarragona.

Katedralen i Tarragona
Katedralen i Tarragona

En kan fint valse rundt i gamlebyens mange små trange gater både en og to dager. Fredelig og fint. Ungene kan fint springe rundt i gatene og de mange åpne plassene uten at en mister de av synet.

Tarragona spania
Gamlebyen Tarragona
Tarragona spania
Nydelig gamleby

Utenfor gamlebyen, vestover, er det en del spennende nyere lekeplasser. En av de fineste og fredeligste stedene på denne turen.

Tarragona spania
Tarragona bysentrum

Selve byen ligger på en høyde med fine strender nedenfor. Litt kronglete å komme ned til stranden med barnevogn og alt pikk pakket som hører med.

Tarragona spania
Tarragona
Tarragona spania
Tarragona

Port Aventura

Hovedgrunnen for at vi stoppet i Tarragona var for å besøke en av de mest populære familieparkene i Spania – Port Aventura. Parken ligger ca 10 km sør for Tarragona. En fin park som er verdt et besøk. Vi har vært flere ganger i både Disney World og Disney Land. Til sammenligning var denne parken ganske fin. Parken passer for både eldre og mindre barn.

Port Aventura spania
Port Aventura

I parken er det flere vannfontener som barna kan leke i. Kanskje lurt å ta med en ekstra shorts og t-skjorte da de fort blir våte.

Port Aventura spania
Port Aventura – barn & vann = sant

I Tarragona lå vi på Hotel Lauria . Perfekt beliggenhet og greit badebasseng. Ellers var hotellet slitt og trist. Hadde funnet et annet hotell neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.