San Sebastian og Hondarribia

San Sebastian og Hondarribia – ikke helt planlagt

For meg var San Sebastian – også kaldt Donostia – høydepunktet på denne rundturen i Spania.

San Sebastian ligger kun en times kjøring fra Bilbao. Vi hadde satt av flest dager her for å kunne nyte både de flotte strendene og byen. Dessverre skulle det ikke bli helt slikt.

Dårlig planlegging gjorde oppholdet til alt annet enn en god opplevelse. Jeg burde ha tatt et hint da jeg i god tid nesten ikke fant ledig rom i San Sebastian. Over et halvt år før vi dro var det nesten umulig å oppdrive et hotellrom.

Byens største årlige fest Semana Grande gikk av stabelen den uken vi var der. Her er det konserter, sportsarrangementer, tyrefekting, fyrverkeri og mye vill festing.

Hele byen var en eneste stor fest for voksne. Fullt av folk over alt. Utekonserter til langt til morgen. Ungdommer og voksne storkoste seg, de som klarte å trenge seg frem og få servering. Det er så mye folk at det skal godt gjøres å klare å få mat eller drikke servert.

På morgenen må hele byen skrubbes med vann og såpe. Det lukter urin og gammel full over hele byen. Husvegger og gatehjørner blir høytrykkspylt og såpeskummet flyter. En må parkere flere kilometer utenfor byen og ta taxi inn.

Dagen derpå San Sebastian
Dagen derpå San Sebastian

Hadde vi sjekket Kulturkalender hadde vi lagt opp turen litt annerledes. Et reisetips hvis du tenker å besøke denne flotte byen.

San Sebastian spania
San Sebastian – standen tidlig på morgenen. De fleste ligger enda og sover ut rusen fra nattens festligheter

Dette må jo være en drøm for ungdommer som skal på en festetur og et mareritt for småbarnsforeldre. Hotellet vi bodde på lå midt i Gamlebyen. På naborommet vårt bodde tre unge damer. Dessverre hadde de kun bestilt hotell noen få netter men ville gjerne bli lengre og feste.

Damene hadde bestilt overnatting i en stille by ½ times kjøring nord for San Sebastian. Vi ville langt bort fra byen men hadde problemer med å finne noe ledig langs kysten. En koselig dame i resepsjonen på hotellet foreslo at vi kunne bytte hoteller noe som viste seg å være en genial ide.

Damene fikk bo videre på vårt rom i San Sebastian og vi fikk damenes hotell i en nydelig liten by Hondarribia, kun 20 km østover. Snakk om vinn vinn!

Hondarribia

Hondarribia er grensebyen helt i nord mellom Spania og Frankrike. En koselig liten fiskelandsby med rundt 15 000 innbyggere. Atmosfæren er avslappet og alt går i et behagelig tempo.

Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia

Strendene er fine selv om vannet er litt skittent. Her kan en svømme frem og tilbake mellom Frankrike og Spania.

Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia

Ønsker du å slappe av og ligge litt på stranden er Hondarribia et godt tips til reisemål. Det er ikke all verdens å ta seg til. Bruk to til tre dager på å gå rundt i byen, havnen, gamlebyen og på stranda. Lad opp batteriene. Meget koselig sted og vi trivdes godt.

Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia
Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia
Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia
Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia
Hondarribia Madrid Spania
Hondarribia

Hotellet damene hadde bestilt lå midt på torget i gamlebyen. Selve bygget var pusset opp og vi fikk rom på ”broen” over til andre delen av bygget. Fra rommet hadde vi utsikt fra begge sider ut over torget. Palacete Hotel godt hotell. Rent og luftig.

 Madrid Spania
Palacete Hotel i Hondarribia
Torget rett utenfor hotellet vårt i Hondarribia
Torget rett utenfor hotellet vårt i Hondarribia
Hondarribia
Hondarribia

Hadde vi planlagt oppholdet i Hondarribia tror jeg vi hadde gått for Hotel Parador.

En gang må jeg tilbake til San Sebastian. Byen må oppleves under litt andre forhold. Reistips mottas med takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.