Madrid

Madrid er en vakker by

Madrid er en stor by, ca 3,3 millioner innbyggere i byen og 6,5 millioner dersom en inkluderer forstedene ifølge Wikipedia. Byen er den nest høyest liggende hovedstaden i Europa, 667 meter over havet (bare Andorra la Vella ligger høyere).

En innlands storby midt på sommeren i Spania er kanskje ikke den ideelle plass for små barn. Spesielt varmen tar på en liten kropp. Vi planla derfor kun et kort stopp, to dager, i Madrid.

Madrid er en vakker by med mye å by på. Mye av det som er å se i byen ligger mellom de to store parkene Jerdines del Campo del Moro i vest og Parc Retiro i øst.

maps.google.no
maps.google.no

I mellom ligger hovedgaten Calle Mayor. Det Kongelige slott ligger i parken i vest og Prado Museet (vi besøkte ikke Prado Museet) ligger  i parken til øst.

I begge disse parkene er det flere fine lekeparker for barna. Midt på hovedgaten Calle Mayor ligger Placa Porta del Sol. Rett nord herfra går det to shoppinggater. Mange fine butikker.

Kongelige Slott Madrid spania
Kongelige Slott Madrid
Madrid spania
Madrid

Gamlebyens Plaza Mayor er også verd et besøk. Koselige gater rett sør for denne åpne plassen.

Plaza Mayor Madrid Spania
Plaza Mayor

Selv om Madrid er en storby er det ikke veldig langt å gå mellom de ulike attraksjonene. Vi gikk frem og tilbake mellom disse to parkene. Selv med to små barn fikk vi to innholdsrike dager.

Når det er veldig varmt legger vi inn mange kafe og restaurant stopp. Hold godt på vesken fordi det vrimler av veskenappere. Byen var i 2010 meget belastet spesielt av rumenere som stod klar til å nappe pengene som kom ut av minibankene. Spesielt på Placa Porta del Sol.

For å være sikre på at vi fikk et godt og kaldt sted og sove valgte vi et 5 stjerners hotell. Westin Palace Westin Palace Hotel . Superfint hotell man kanskje ikke det beste for barna. Vi merket fort at barn var kanskje ikke de gjestene de ville ha flest av. Alltid morsomt å prøve forskjellige standarder. Ofte ligger de dyreste hotellene midt i sentrum.

Palace Hotel - Madrid
Palace Hotel – Madrid

Ser frem til å komme tilbake til Madrid og utforske mer av denne nydelige byen. Gode reisetips til Madrid mottas.

tonesreisetips.no - Spania
Gammel Starbucks og bulka Lexus i Madrid
Madrid
The talking car tour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.