Bilbao

Bilbao mer enn Guggenheim

Byen er ikke for stor og ikke for liten. Bilbao er en frisk by uten stress. Sjarmerende gamleby og fin nyby. Ikke for varmt og ikke for kaldt.  For oss var dette et godt sted å være med barn.

Bilbao spania
Bilbao

Mange spennende bygg, moderne arkitektur eller kanskje litt annerledes arkitektur. Om kvelden var mange av byggene fint opplyst.

Bilbao spania
Bilbao

Fint med elva som går gjennom byen og dens mange artige broer.

Bilbao
Bilbao

Guggenheim Bilbao er svært og flott. På den ene siden står en gigantisk blomster hund.

Guggenheim blomster hund
Guggenheim blomster hund

På den andre siden står en 10 meter høy edderkopp.

Guggenheim
Guggenheim edderkopp

Hele området rundt museet er spennende for både voksne og barn. På baksiden er det en kjekk lekeplass for ungene. Inne i museet er det god plass. En trenger ikke være så redd for at ungene skal komme bort i noe som ved endel andre museer. Selv synes jeg arkitekturen fra både innsiden og utsiden er like interessant som selve utstillingen inne i museet.

Guggenheim Bilbao spania
Guggenheim

I Gamlebyen er det flere åpne plasser med hyggelige uterestauranter. Prøv txakoli en tørr hvitvin til pincho – Bilbaos svar på tapas.

Bilbao Gamleby spania
Bilbao Gamleby

Selv om vi er her i august måned, som vanligvis er en travel måned i Spania, er det ikke for mye mennesker og ungene kan fint springe rundt på plassen mens vi spiser. Her er også en rekke små spennende butikker som har åpent til langt på kveld. De vanlige kjedebutikkene lå for det meste i den andre delen av byen. Herlig sted å være!

Bilbao
Bilbao

Trikken i Bilbao var ny og fin. Selve skinnene ser ut som en fotball gressmatte. Vi kjørte en runde rundt byen med trikken og ungene koste seg. En aktivitet i seg selv for barna.

Trikkeskinner Bilbao spania
Bybane

Vi besøkte ikke strendene her men har fått reisetips og  lest at strendene i Bilbao skal være bra.

Vi bodde på Hotel Novotel Exhibition Center Bilbao. Felles for Novotel er at barna alltid er velkommen. Barna får alltid en liten oppmerksomhet når vi sjekker inn. Slike små ting gjør at vi føler oss velkommen. Hotellet ligger flott til mellom Guggenheim museet og Gamlebyen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.