Barcelona

Barcelona – hold på vesken

Barcelona er Spanias nest største by etter Madrid med over 5 millioner innbyggere. Byen inneholder absolutt alt en kan ønske og er en av de mest populære reisemål i Europa.

Vi kom kjørende inn til Barcelona fra Andorra la Vella. En kjøretur på rundt 3 timer og rett under 200 km. I det en kjører ut fra Andorra er vegene smale og svingete. Et stykke inn i Spania er det flere felts motorveg helt inn til Barcelona. Dette er vårt siste stopp på vår Spania rundt tur.

Barcelona, reisetips for familier med barn som skal til Spania
Lekeplass for barna i Barcelona, like ved stranden

Vi har valgt å ikke bo midt inne i bysentrum, slik som vi vanligvis gjør. Denne gangen ønsket vi å bo nær stranden og shoppingmuligheter. Valget falt på Hotel Diagonal Zero.

Hotellet var nytt da vi var der. Fint og fancy. Flott basseng på taket og flere barer. Kanskje ikke helt den rette plassen for små barn. Hotellet var nok ikke overbegeistret for å ha barn der. Grei avstand fra bykjernen og nær stranden.  Like over vegen ligger en super lekeplass for ungene.

Reisetips - Barcelona, Spania
Lekeplass for barn i Barcelona, Spania

Rett over gaten ligger Diagonal Mar Shopping Center. Innholdsrikt kjøpesenter med kjekke aktiviteter for barna.

Diagonal Mar handlesenter med aktiviteter for barn og ungdom
Diagonal Mar Shopping Center med aktiviteter for barn og ungdom

Strendene i Barcelona ligger tett i tett. Nærmeste strand til hotel Diagonal Zero var Platja de Llevant. Grei strand men ikke helt idel for barn. En meter ut i vannet går det dypt nedover noe som gjør det vanskelig for barna. Dessuten var det meget sterk vind og høye bølger de dagene vi var på stranden.

Barcelona har en lang kystlinje med mange strender
Kart over Barcelonas strender (maps. google.com)

Rett nord for denne stranden var det laget flere moloer med stupebretter. Må være et perfekt sted for bading uten små barn.

Bade og svømmeanlegg med god skygge på varme dager i Barcelona, Spania
Bade og svømmeanlegg i Barcelona

Barcelona har et stort nettverk av metro, busser og trikker. Det er enkelt å komme seg frem og rundt med offentlig transport. Ungene liker godt å kjøre de nye trikkene. Vi har kjørt byen rundt med metro. Kanskje et reisetips til Barcelonas hop on hop off busser? Nesten like bra og mye billigere.

 Som turist klarer du deg fint uten bil i Barcelona. Trikk, buss og taxi finnes over alt
Moderne bybane i Barcelona. Som turist klarer du deg fint uten bil
Moderne bybane med god komfort er en fin måte å se Barcelona
Moderne bybane med god komfort og aircondition er en barnevennlig måte å komme seg rundt i Barcelona

La Rambla

La Rambla – hovedgaten eller turist gaten i Barcelona. Ikke ha de helt store forventningene. Gaten er full av lommetyver og billige suvenirer.

Med barnevogn og to unger tror jeg kanskje lommetyvene er ekstra oppmerksomme på om vi skulle bli distrahert av ungene. Hold på verdisakene her!

Bruk heller tid i de små gatene rundt La Rambla. Her finnes mange små flotte butikker med design klær for store og små. Mange koselige tapas barer og restauranter. Gatene går på kryss og tvers.

La Rambla Barcelona er en smule oppskrytt til å være et godt reisetips
La Rambla Barcelona

I havnen i enden av La Rambla ligger en rekke restauranter. Veldig koselig sted å ha lunsj eller middag.

Gaudi

Barcelona eller Gaudis by har en rekke steder som er på  Unescoes Verdenarvliste, Sagrada Familia er en av de . Fantastisk byggverk og virkelig verdt et besøk. Ta metroen opp. Gå tidlig da det blir veldig varmt midt på sommeren.

Sagrada Familia med Gaudi sin uttrykksmåte er meget spesiell. Kirken ble påbegynt for mange tiår siden og er fremdeles ikke ferdig
Sagrada Familia med Gaudi sin uttrykksmåte må oppleves

Fotball

Camp Nou – En trenger ikke være fotballinteressert, selv er jeg medium fotballinteressert, for å legge turen ut til Europas største fotball stadion. Med 99 354 sitteplasser er den også en av de største i verden. Bli med på en guidet tur.

Camp Nou Barcelona fotballstadion
Camp Nou Barcelona er en fotballarena som må oppleves

Hold godt på veskene utenfor stadion. Da vi satt og spiste ved en av restaurantene rett utenfor stadion ble nabobordet vårt frastjålet en ryggsekk. Jeg sitter og ser at en mann kommer helt rolig forbi bordet bøyer seg ned og tar med seg ryggsekken som står ved siden av stolen og går rolig videre. Damen som sitter på stolen merker noen sekunder etterpå at sekken er borte til, selvfølgelig, hennes store fortvilelse. Jeg har knapt rukket og reagere. Så fort og enkelt gjøres det.

Barcelona er en av de mest innholdsrike, spennende og fine byer jeg har vært i. Kommer garantert tilbake.

 

2 kommentarer til “Barcelona”

 1. Barcelona??
  Vi er et pensjonistpar som dro til Barcelona i vinterferien .
  Her hjemme snødde det så mye at vi måtte nesten ta inn det som falt ned.
  Vi kom ned til 23 grader og solskinn den 18. Februar.
  Vi besøkte akvariet, sagrada familia, camp nou og olympiaparken.
  Vi brukte sightseeingbussene flittig med rimelige dagsbilletter. Vær obs på hvilken farge det er på bussen du har billett til.
  La Rambla er verdt hele turen alene, med små og store restauranter, suvernirboder og for ikke å glemme matmarkedet.
  Vi bodde på Hotell Barcelona rett ved siden av Plaza Catalonia. Hotellet hadde ikke så veldig høy standard, men kostet deretter. Vi var jo ikke der annet enn om natta og til frokost.
  Frokosten var enkel , men god. Vi lærte foret at vi måtte skynde oss å hente mat før betjeningen forsynte seg? For da ble ikke fatene fullt opp før de hadde spist ferdig.
  Vi ankom hotellet i limousin fra flyplassen. Det var litt stas det da. Det kostet 30 euro. Taxi kostet 27-28 euro, og bussen 11-14
  euro. Vi var advart mot lommetyver, men vi gikk klar av dem denne gangen. Jeg sier denne gangen for dette frister til gjentagelse.
  ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.