Spania

Halve Spania rundt på 3 uker med en 1-åring og en 5-åring?

Fullt mulig med god planlegging.

map.google.com spania
maps.google.com

Rundtur

Denne turen er på ca 2 000 km og ca 24 timer kjøring. Fordelt på 8 etapper blir det et gjennomsnitt på 250 km per etappe og ca 3 timer kjøring per etappe. Motorvegene i Spania er fine. Velg de vegene hvor en må betale bompenger/avgift. Da vi reiste rundt i august 2010 var det få biler på disse vegene.

Del opp reiseruten i overkommelige distanser. Vi bruker ofte å google familieparker og legger opp løpet litt etter disse parkene.

Planlegg kjøringen slik at det passer med de minste barnas hviletider. Vi bruker å kjøre ca 1 time før vanlig formiddagshvil. Da holder barnet 1 time kjøring + 1 time hvile + 1 time kjøring etter hvile = 3 timer. Eldre barn klarer fint 3 timers kjøring dersom de har en god film å se på eller en iPad å spille på.

Er det veldig varmt er McDonalds langs vegen greie stoppesteder. Noen har fine ”lekeland” med aircondition. Her får ungen sprunget fra seg. Det enkle er ofte det beste.

For å få en så grei start som mulig på våre ferier bruker vi ofte å ta inn på et flyplasshotell når vi lander. Ungene får da ”ferie” med en gang og slipper å sitte timevis i bil etter flyturen. Rett i svømmebassenget. Flyplasshoteller er ofte meget bra og ganske rimelige.

Forhåndsbestill alle hoteller i Spania. Unngå unødvendig kjøring og opphold i bilen. Min erfaring er at dersom en forhåndsbestiller hotell får en den standard og beliggenhet en ønsker. Når vi kommer inn til nye byer/steder kjører vi ofte rett på hotellet og unngår timevis med leting, og slitne sure barn. I storbyer er det ofte meget dyrt å parkere. Sjekk om hotellet tilbyr parkering.

Spania
Spania
Spania
Spania

På denne 3-ukers rundturen var vi innom følgende steder:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.