Glasgow

Fra Aberdeen til Glasgow

Dersom du klarer å unngå rushtrafikken i Dundee kjører du ned på under 3 timer. Avstanden er ca 235 km og mesteparten av turen går på fine veger (sammenlignet med norske veger).

Glasgow
Downtown Glasgow

Glasgow er en stor by! Rundt 1960 var Glasgow den fjerde største byen i Vest-Europa etter London, Paris og Berlin. Den gang var det ca 1,1 millioner innbyggere i byen mens nå er befolkningen halvert.

Vi bodde på Grand Central Hotel som ligger midt i smørøyet. Neste gang vi kommer vil vi nok velge et annet hotell da det sikkert finnes bedre hoteller med samme flotte beliggenhet.

Prøv hotell uten frokost, da kan dere spise frokost på en lokal pub. Til og med ungene syntes det var morsomt med pub frokost.

Igjen vil jeg anbefale Jamie Oliver sin restaurant, god mat og meget hyggelig atmosfære. Denne restauranten har bedre mat enn den i Aberdeen. Husk å bestille bord på forhånd.

Jamie Oliver Restaurant i Glasgow
Jamie Oliver Restaurant i Glasgow

Buchanan Street er selve hovedgata i Glasgow og er en koselig handlegate uten biltrafikk. I denne gaten finner du alt du ønsker deg og her ligger også den koselig leketøysbutikken Hamleys.

Buchanan Street Glasgow Skottland
Buchanan Street Glasgow

For å få med seg mest mulig på kort tid anbefaler jeg Hop-on Hop-off bussene. Det er mye interessant å se i denne byen.

Menneskene i Glasgow er helt fantastiske, imøtekommende og hyggelige. Den største utfordringen er kanskje å forstå hva de sier da dialekten ikke er den enkleste.

Downtown Glasgow Skottland
Glasgow sentrum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.