Aberdeen

Aberdeen puber, restauranter og hoteller

Første inntrykk av byen er at den nok er litt grå og kjedelig. Tar du deg tid til å gå innom noen av spisestedene og pubene vil nok inntrykket endre seg.

Gatelangs i Aberdeen
Gatelangs i Aberdeen. Bildet er tatt en kvartal unna Queens Road hvor du blant annet finner restauranter og puber

Uansett hvilken dag du velger å gå på pub vil du aldri oppleve å sitte alene på en pub. For meg er Aberdeen langt fra en grå by, jeg trives her og finner alltid nye interessante steder både i byen og områdene rundt.

Midt i hovedgata Union Street ligger Soul Bar. Dette stedet er en ombygget kirke. Jeg har vært her en rekke ganger og både maten og stemningen har alltid vært god. Like koselig her midt på dagen som sent om kvelden.

Union Street i Aberdeen Skottland
Union Street i Aberdeen er byens hovedgate

Over vegen for Union Street og litt lengre øst ligger Electicfizz Champagne bar en stillig formell bar. Litt lengre øst i Union Street ligger en av de mest populære pubene i Aberdeen, Prince of Wales. En typisk Scottsk pub. De fleste pubene serverer helt grei mat om du er glad i frityrstekt mat.

Måltid i Aberdeen
Måltid i Aberdeen

Mine favoritt puber ligger i Queens Road, litt vest i byen, Malmaison bar og Chester bar ligger vegg i vegg. Du kan også overnatte her. I helgene har de gode tilbud på overnatting og middag. Jeg har bodd på en del ulike hoteller inne i byen. Felles for de aller fleste er at det er dyrt og dårlig. Om du kan bo 30 minutters gange fra sentrum er det vel verdt det! Det går dessuten buss rett utenfor disse to hotellene.

Chester Aberdeen i Queens road
Chester Aberdeen i Queens road

Har du med deg barn til Skottland får de komme inn på de fleste puber dersom dere bestiller mat. Det er litt ulik praksis men stort sett er barna velkommen.

Jamie Oliver Restaurant har en egen restaurantkjede i UK. I Aberdeen ligger restauranten øst i Union Street. Restauranten har spennende barnemenyer og det er populært blant ungene å få presentert barnemenyen gjennom en lekekikkert.

I andre etasje i Union Square ligger en rekke gode spisesteder. Jeg har prøvd de fleste og har alltid blitt servert god mat. Favoritten til ungene er uten tvil Cosmo Restaurant som ligger i 1. etasje. Her serveres mat fra hele verden. En forsyner seg selv av høykvalitets mat og spesielt dessert buffeen er virkelig flott! Skal du spise her etter klokken 17:00 bør du forhåndsbestille bord, dette gjelder alle dager hele uken.

Aberdeen Shopping

Det er like mange flotte butikker i Aberdeen som det er gode puber. Union Street er hovedgaten i Aberdeen og her finnes en rekke ulike butikker. I ukedagene stenger de tidlig, de fleste butikkene stenger rundt 16.30. På torsdager holder butikkene langåpent til ca 18 – 19. På søndager har de fleste butikkene stengt mens de holder åpent på kjøpesentrene.

Sjekk kjøkkenbutikken Lakeland i Union Street og klesbutikken  All Saints i Union Street.

Shopping i Aberdeen
Shopping i Aberdeen (Union Square)

Sør for Union Street ligger kjøpesenteret Union Square Shopping Center. Her finnes en rekke kjente kjeder som Zara, Marks &Spencer, H&M, Next og TK MAXX. Sistnevnte er en factory outlet som selger kjente merkeklær, kosmetikk, vesker og husholdningsartikler.

Nord for Union Street ligger to kjøpesenter vegg i vegg: Bon Accord & St. Nicholas. Her finner en blant annet Laura Ashley og Disney Store. John Lewis er et varemagasin over flere etasjer hvor en kan finne spennende ting til hjemmet.

Aberdeen for barn

Aberdeen er kanskje ikke den morsomste byen for barna. Er det sommer og varmt kan en dra ut til stranda. Like utenfor bysentrum ligger det flotte strender. Uheldigvis er det veldig få dager i året det er varmt nok til å ligge ned på standa eller og duppe seg i vannet.

Sandstrand i Aberdeen
Sandstrand i Aberdeen

Like ved standen ligger Satrosphere, et lite vitenskapssenter. Første inntrykket er kanskje at dette er unnagjort på 10 minutter og virker som et slitt og lite lokale. Se etter en oversikt over dagens aktiviteter og sett deg inn i hva det egentlig er å gjøre her. Vi var der i flere timer og ungene storkoste seg. Siden lokalet er så lite kan de voksne sitte ned i kafeen og ha full oversikt over ungene.

Rett over vegen for Satrosphere ligger Cordonas Amusement Park. Her finnes både utendørs og innendørs aktiviteter. Om sommeren har parken ute oppe og her finnes blant annet karuseller og minigolf. For litt eldre unger, 7 pluss, var det en del spennende karuseller. For yngre unger var det mindre utvalg av aktiviteter. Spesielt godt likte ungene minigolf banen.

Er det strålende sol og ungene ønsker å springe fra seg kan Hazlehead Park være et godt alternativ. Parken ligger 15 minutter med buss ut av byen retning vest. Det er en liten Zoo inne i parken, men Ikke bruk tid på å betal deg inn der. Gå heller videre til lekestativene litt lengre inne i parken og la ungen boltre seg der.  Av og til er den lille kiosken åpen. Det er alltid godt med en is etter leken.

Stonehaven 25 km fra Aberdeen sentrum
Stonehaven 25 km fra Aberdeen sentrum

Favorittaktivitet for barna mine når de er i Aberdeen er å dra til svømmebassenget i Stonehaven, Stonehaven Open Air Pool.

Stonehaven Open Air Pool nær Aberdeen Skottland
Stonehaven Open Air Pool er et attraktiv sted for barn og voksne

Saltvannsbassenget er 50 meter og holder ca 29 grader. Ungene fikk boltre seg i en oppblåsbar hinderbane som de la ut i bassenget samt en lang rutsjebane. Rett utenfor svømmebassenget er det en stor lekeplass for ungene.

Rett bak svømmebassenget i retning sjøen ligger verdens beste iskrembutikk, Aunty Betty’s. Her får du hjemmelaget iskrem som de pynter med alle slags smågodt. Det er verdt å stille seg opp i den lange køen….

Iskrembutikken Aunty Betty's i den lille byen Stonehaven nær Aberdeen
Iskrembutikken Aunty Betty’s tilbyr is med alt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.