Trygg reise

Reisetips for en tryggere reise

Rømningsveger

Alltid gjør deg kjent med nødutgangen/rømningsvegen fra ditt hotellrom. Gå rømningsvegen for å sjekke om det faktisk går an å komme fram – ut. I Panama ble jeg låst inne i en trappegang i over 40 grader i et par timer. Det var kun mulig å komme ut i nødutgangen men ikke videre ut av hotellet. Alle dører til alle 25 etasjene var låst utenfra. Antagelig med tanke på å sikre for uvedkommende å ta seg inn utenfra. Har også måttet evakuere på grunn av brann fra et stort slott i Skottland med små barn.

Brannalarm

Vi bruker alltid å ha med egen brannalarm. Det vil si vi har en kombinert brannalarm og innbruddsalarm. Den tar hverken plass eller veger noe. En enkel ting å frakte med oss. Hver natt plasserer vi denne ved inngangsdøren.

 

tonesreisetips.no

Brannalarm

Fly

Når jeg setter meg inn i et fly eller annet fremkomstmiddel prøver jeg å orientere meg om nærmeste nødutgang. Dersom mulig prøv og tell seterader til nærmeste nødutgang, da kan du eventuelt telle deg frem i mørket.

Hotellrommet

Aldri åpne døren om noen banker på hotellrommet. Alltid ring resepsjonen og sjekk hvem det er som banker på døren din.

Nøkkelen til hotellrommet har som oftest hotellnummeret på. Jeg legger aldri nøkkel med romnummer synlig ned på bord eller lignende på hotellet. Det samme gjelder om jeg er ute av hotellet. Jeg legger aldri nøkkel synlig slik at fremmede kan se hvilket hotell jeg bor på.

Kontanter

Nødkontanter (100 USD sedler) har jeg alltid sammenkrøllet på innsiden av et sort skinnbelte.

Verdisaker

Aldri heng vesken på siden av stolen. Det er så enkelt å bare nappe den med seg. Har jeg en liten veske surrer jeg den rundt ene foten og legger den på gulvet. Større vesker eller bager surrer jeg også rundt foten eller hekter fast i bordben. Ingenting må ligge løst. Utenfor Camp Nou i Barcelona så jeg en mann ta med seg ryggsekken til damen som satt ved siden av meg. Stille og rolig tok han sekken med seg og gikk, jeg fikk ikke tid til å reagere en gang.

 

Én kommentar til “Trygg reise”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.