San Francisco

San Francisco The Windy City

San Francisco er en av de mest besøkte byer i USA med over 18 millioner turister hvert år. Selv om San Franciscos sentrum ikke ser stort ut på kartet, så ikke glem at det er mange svært bratte bakker og det kan være atskillig mer anstrengende å gå byen rundt enn du kanskje hadde forestilt deg.

Sentrum av byen består av mange meget bratte bakker

Det er få som besøker byen om sommeren som egentlig vet hvor kaldt det er. I sommermånedene et det ofte tåke om morgenen, og tåken blir ofte liggende hele dagen. De gangene jeg har besøkt San Francisco sommerstid har det vært langt fra varmt, heller ubehagelig kaldt. Mitt reisetips til San Francisco er å ikke bare pakke shorts og t-skjorte husk å ta med varme klær også.

Lombard Street

Ønsker du å kjøre ned Lombard street bør du stå opp tidlig og prøve å unngå den lengste køen. Kanskje like artig som å kjøre ned disse svingene er det å gå ned og se på de andre turistene?

Det kan bli meget folksomt i Lombard street om sommeren

Alcatraz

Det berømte og beryktede fengselet midt i San Francisco-bukta ligger skremmende nær land og har huset blant annet Al Capone. Fengselet ble stengt på 60-tallet og er nå et meget populært museum.

Alcatraz ligger bare et steinkast ut i bukta

For å få billetter ut til Alcatraz i høysesongen må du forhåndsbestille billetter på nettet minst en måned, gjerne tidligere, før du reiser. Selv har jeg aldri fått billetter ut til Alcatraz. Neste gang jeg drar til byen skal jeg sørge for å ha forhådsbooket billetter ut. Her er link til hvor du kan bestille billetter: billetter Alcatraz

Fishermans wharf

Området blir ofte omtalt som en turistfelle og bør unngås. Selv synes jeg det er koselig å tusle rundt på Fishermans wharf og se på de mange sjøløvene som ligger ved inngangen til pirene. Fishermans wharf består av museer, historiske bygninger og pirene.

Pier 39 med mange spennende butikker og restauranter

Pier 39 er det mest kjente og underholdende stedet på med restauranter, over 100 butikker, teater og live-underholdning.

Alcatraz ligger ikke langt fra land

På Pier 39 er det flere barnevennlige attraksjoner som blant annet Aquarium of the Bay, et akvarium med over 10.000 fiskearter og undervannstunneler. Fra Fisherman’s Wharf har man også god utsikt til Golden Gate-broen og Alcatraz-øya. Av restauranter vil jeg anbefale Bubba Gump Restaurant.

Nydelige San Francisco

Golden Gate Bride

Broen som er bygget på 1930 tallet og har stått imot flere store jordskjelv er kanskje den mest kjente broen i verden? Tar du en hop on hop off buss går denne over broen snur og kjører tilbake over broen igjen. Jeg vil anbefale deg å gå av på den andre siden av broen for å nyte utsikten inn over byen og ikke minst få mulighet til å ta flotte bilder av denne fantastiske byen.

Golden Gate Bridge

Golden gate bridge er en del av California state route 1 og områdene nord for broen består av et meget eksklusivt nabolag. Vi kjørte litt på kryss og tvers i dette området og det er virkelig spennende å komme så tett på disse store luksus villaene. Utsikten over byen og bukten fra dette området kan en jo bare forestille seg.

Sleng deg på trikken

Første gang en besøker byen er det litt artig å prøve en tur med de legendariske trikkene. Igjen, her gjelder det å være litt tidlig ute da det fort blir trangt om plassen. Har en først kommet seg på bør en jo prøve å «henge» litt over kanten og kjenne på den litt spesielle følelsen.

En artig opplevelse å hive seg på trikken.

Buss seightseeing

Hop on hop off bussene er kanskje den beste måten å oppleve San Francisco på. De dobbeltdekkede sightseeingbussene tar deg med rundt i byen med guidekommentarer. Bussene stopper ved alle de største severdighetene og du kan hoppe av og på igjen når det passer for deg og innenfor enten 24 eller 48 timer. Beste plass å starte rundturen er nok ved Fishermans Wharf.

Under samme tak / Full house

Ser disse husene kjente ut?

Artig er det å ta turen opp og se de kjente husene fra den populære tv-serien fra 1990-tallet. Husene ligger i området Pacific Heights og herfra har en en fantastisk utsikt utover byen.

Fra Pacific Heights har en flott utsikt over byen

Haight Ashbury

Området er mest berømt for sin rolle som sentrum for 1960-tallets hippibevegelse. Hovedgaten Haight street har fremdeles et fremtredende hippi preg med små spesielle butikker med ulike varianter av røkelse som slår en rett i luktesansen i det en stikker hodet innenfor. En anderledes og spennende gate som en bør legge turen innom.

Golden Gate Park

Vest for Haight street ligger en flott park, Golden Gate Park som inneholder blant annet San Francisco Botaniske hage. I denne parken er det mange utfordrende og flotte lekeplasser til ungene.

Golden Gate Park et herlig sted for barna

Six Flags

For de som har lest litt av reisetipsene som jeg har lagt ut på tonesreisetips har nok forstått hvor begeistret jeg er for gode amusement parker. I Vallejo, ca 30 – 45 minutters kjøring, nord øst for San Francisco ligger en virkelig flott Six Flags Amusement Park.

High five!

Parken passer for alle aldersgrupper inklusiv foreldre. Dere trenger minst en hel dag i parken, og husk at en ofte blir sliten av å tilbringe en hel dag i slike parker. Ikke legg opp til for lange kjøreetapper verken før eller etter park besøket.

Mange spennende «rides» for både store og små, og ikke vær redd for å bli litt våt

Mitt reisetips er å sjekke gjennom attraksjonene som finnes i parken og har du tid: Planlegg besøket i fornøyelsesparken

San Francisco er en virkelig sjarmerende by om du har varme nok klær. Byen er kanskje en av de mest barnevennlige byene i USA med mange grønne parker og attraksjoner for barn.