Ruhpolding

75 km sørøst av München ligger landsbyen Ruhpolding som er en del av den tyske delstaten Bayern. For oss nordmenn er det kanskje WC i skiskyting vi først og fremst forbinder byen med. En av sesongens største folkefester for alle som er interessert i skiskyting. Arena som ligger helt opp i blinken til skisytterne og en stemning en kanskje ikke finner andre steder, kanskje i Anterselva.

Entusiastisk gjeng på tur, som alltid

Landsbyen har mindre enn 7 000 innbygger og turisme er største næring. I tillegg til WC i skiskyting finnes her en rekke alpint og langrenns muligheter. Sommerstid er det fine fjellvandring og terrengsykkel muligheter. Selv om byen er liten inneholder den akkurat det du trenger for å ha en flott lang weekend vinterstid.

I år, 2024, som i fjor, velger vi å reise med Lars Madland reiser, noen ganger er det helt greit å få alt inkludert.

Med strålende sol, nysnø og en som alltid vel organisert turledelse var alt lagt til rette for oss til å bare nyte byen og det flotte stadionanlegget Chimegau Arena.

På stadion er det satt opp en rekke boder som selger alt du kan ønske deg av mat og drikke. Du kan derimot ikke sette deg og nyte et måltid da alt som selges er ment å ta med deg. Inne på selve stadion er det kun ståplasser og ingen sitteplasser eller steder du kan sette deg ned for å spise. I Anterselva var det derimot mange sitteplasser som gjorde det lettere å nyte maten. Maten inne på arenaen er god og du kan trygt spise alt som selges. Tyskerne kan arrangere skirenn og alt er godt organisert og det er ikke lange køer noen sted. All drikke som selges selges i plastglass, dette gjelder også vann. Plastglassene må du betale 2 euro for som du får tilbake om du leverer de inn til resirkulering.

Når det arrangeres skirenn fra Chimegau Arena går det en rekke busser fra både Ruhpolding og Reit Im Vinkel fra tidlig morgen til langt på kveld. Det er godt skiltet og enkelt å komme seg frem og tilbake.

Vi valgte å bo på et relativt nytt og stort hotell Aja Ruhpolding. Hotellet har et flott spa anlegg med innendørs og utendørs basseng, alt er topp moderne og rent. Abenteuerurlaub in den Bayerischen Alpen => aja Ruhpolding

Restauranten og barområdet er stort og koselig. Da vi var der var alle middager fra buffet. Nydelig og innholdsrik frokost også fra buffet.

Hotellet ligger litt utenfor sentrum og er i gåavstand for noen mens andre vil nok foretrekke taxi frem og tilbake. I resepsjonsområdet er det en mindre kiosk med litt suvenirer og enkle forbruksvarer.

25 minutters kjøring øst av Ruhpolding ligger den idylliske landsbyen Reit im Winkl og noen husker kanskje stedet som tidligere vertsby for WC renn i både langrenn og kombinert.