Reisetips

Generelle reisetips

Ta kopi av pass og reisedokumenter og send disse til din private e-mail. Eventuelt kan du ta bilde av disse og lagre på mobilen. Husk da også å lagre i ”Skyen” om telefonen blir stjålet/mistet. Da vil du alltid ha tilgang til disse selv om alt du eier blir stjålet.

Har dere med flere elektriske enheter som trenger å lades og en har kun en adapter kan det være lurt å ta med en skjøteledning med 3-4 uttak. Da klarer en lade flere samtidig.

Pass og visumregler kan endres på kort varsel.
Oppdaterte visumregler og reiseråd for de enkelte land finnes på Utenriksdepartementets landsider, www.landsider.no. Her ligger også UDs brosjyre med tips og råd til reisen.

Dersom du allerede har et gyldig ESTA til USA og bytter pass mellom to reiser må også ESTA oppdateres. Ikke alltid like enkelt å huske på dette. Har selv erfart å bli stoppet i Frankfurt på vei til Florida.

Råd for hvilke vaksiner den enkelte bør ha til forskjellige land, fås hos lege, på helsestasjon eller vaksineklinikker. Les mer på www.fhi.no

Sjekk hva reiseforsikringen din dekker.  Har du reiseforsikring gjennom jobben bør du sjekke om den også dekker fritidsreiser og eventuelt hele familien. Selv har jeg sjelden fått brukt for reiseforsikring men har hørt av mange at Europeiske er i en egen klasse. Har derfor alltid hatt Europeiske reiseforsikring.

I stedet for å ha med deg en ordbok sjekk hvilke ordbøker som er tilgjengelig via app store. Selv har jeg en gratis engelsk norsk ordbok.

Ta med gamle dynetrekk istedet for strandhåndkler

Skal du på badeferie kan du bruke gamle eller slitte dynetrekk som strandtepper.  Disse rives i to og er både enkle å vaske og tørke. Vi bruker å kaste de før vi drar hjem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.