Reise med hund

Ta hunden med!

Jeg liker ikke å reise fra hunden og prøver alltid å se etter muligheter for å ta han med oss hvor vi enn farter. Fremover vil jeg legge inn tips til hvor og hvordan en fint kan ta hunden med.

Fergetur

Det er dejlig at være hund i Danmark. Det er mulig å ha med hund på Color Line sine seilinger til Danmark, Tyskland og Sverige. Sjekk de ulike betingelsene for de ulike rutene:

Fra Sandefjord til Strømstad er det egne hunderom oppe på dekk. Det er mulig å sitte inne på hunderommet sammen med hunden. Ønsker du litt komfort bør hunden klare seg selv i buret på hunderommet. Husk å oppgi at du har hund når du booker billett.

Den Norske Turistforening DNT

Turistforeningen har en del hytter med egne hunderom. Noen av disse er det mulig å forhånds booke på nettet. Jeg har prøvd hunderommet på Turistforeningen sin hytte Kvitelen. Rommet hadde egen inngang utenfra. På rommet var det to hundebur med madrass, to køyesenger og egen vedovn. Luksus med andre ord. Jeg blir så glad når det blir lagt til rette for dyrene også!

Her er link til hvilke hytter Stavanger Turistforening har tilrettelagt for hund: Stavanger Turistforening – hund på hyttetur

Flytur

Det er mulig å ta med hund på de fleste fly hos de fleste flyselskaper. Hos SAS får du ta hunden med inn i kabinen om den og transportburet/vesken veger 8 kg eller mindre.

Sist jeg fløy med valp måtte den ligge nedi vesken plassert under stolen foran meg på hele turen. Jeg fikk ikke lov til ta den ut av vesken. Antar at praksisen varierer avhengig av crewet. Det er viktig at du oppgir at du ønsker å ta med deg hunden om bord når du booker flybilletten.

Endelig hund i huset igjen!

Nicesteps Fine Art aka Dyce, sort mellompuddel, ble hentet i Riga Latvia i april 2015.

Nicesteps Fine Art aka Dyce reisetips
Nicesteps Fine Art aka Dyce