Reise med barn

God planlegging gjør det enklere å reise med barn

Reisetips for familie med baby, barn, unger og ungdom. Gjør flyturen komfortabel
Reise med barn krever planlegging

Her er noen tips som kan gjøre reiser med barn enklere!

 • Skriv navn og nummer med kulepenn på armene eller et sted på kroppen på barna. Jeg har prøvde bånd som kan festes rund armen også. Vanlig kulepenn på armen fungerer også bra.
 • Er det visittkort tilgjengelig på hotellet ta disse og legg de i en lomme hos ungene. Den kan de vise om de skulle komme bort.
 • Før dere drar sett navneklisterlapper i klærne. Skulle barna ha behov for å vite telefonnummeret kan de finne dette i klærne.
 • Avtal sted å møtes om dere blir borte fra hverandre.
 • Jeg bruker alltid å fortelle barna mine at de ikke har lov til å gå ut av butikken vi er i eller ut av evt kjøpesenteret vi er i!
 • Forhåndsbestill overnatting. Ikke begynn å lete etter overnattingssteder med småbarn i bilen. Barna er oftest leie når en endelig kommer til bestemmelsesstedet.
 • Er du i en storby og ungene må veldig på toalettet,  har vi noen ganger lurt oss inn på de fineste hotellene i byen. Der er det faktisk lettest å få lov til å låne toalettet, og så er de ofte helt rene.
 • For å få en så grei start som mulig på våre ferier bruker vi ofte å ta inn på et flyplasshotell når vi lander. Ungene får da ”ferie” med en gang og slipper å sitte timevis i bil etter flyturen. Ferie for ungene er når de kan hoppe rett i svømmebassenget. Flyplasshoteller er ofte meget bra og ganske rimelige.
 • Vi har ofte leiebil når vi er på tur. Å leie bilsete er dyrt og vanligvis dårlig. En gang betalte vi mer for et gammelt bilsete enn for bilen. Nå har vi alltid med egne bilseter. Finn.no er plassen for å finne brukte barneseter. Har ikke tall på hvor mange bilseter vi har kjøpt opp gjennom årene. Bilsetene setter vi alltid igjen.
 • Ligger barna i sprinkelseng og dere skal bo på flere hoteller kan det være en fordel å ta med egen reiseseng. Barnet slipper å forholde seg til stadig nye senger. Min erfaring er at barnet roer seg fortere om sengen og luktene er kjente. Jeg drar gjerne på et ekstra kolli for å få fornøyde og uthvilte unger.
 • Jeg har alltid brukt å ta bleier med hjemmefra. Opptil flere pakker. Da slipper du å bruke tid og energi på å finne bleier, da helst et kjent merke. Og, når turen går mot slutten frigjør du plass i kofferten til shopping. Det mange kanskje ikke er klar over er at Norge antagelig er det billigste landet i verden å kjøpe bleier i.
 • Flyr du med baby går det an å bestille plass ved en skillevegg hvor det kan henge en basinett. For å få disse plassene har jeg alltid ringt direkte til flyselskapet. Veldig praktisk å kunne putte babyen i en basinett, spesielt når maten blir servert.
 • Har du egen paraplytralle tillater de fleste flyselskaper at du tar denne med helt til du går om bord i flyet. Paraplytrallen ligger klar til deg når du kommer ut av flyet. Veldig greit å ha spesielt når en mellomlander. Mange flyplasser har vogner en kan låne, men de færreste kan legges ned slik at barnet kan sove.
 • En nakkepute er god å ha med spesielt på lengre turer. Blir det forsinkelser gjør nakkeputen susen på noen trøtte sjeler.

  Reisetips, USA, barnevennlig, fly
  Nakkepute hjelper trøtte barn
 • I storbyer blir det ofte endel gåing og for små føtter kan det blir lange dager. Vi har ordnet dette enkelt med alltid å ha med sparkesykkelen. Denne har vært med oss over hele verden. De aller fleste flyselskap har latt oss ta denne med uten ekstra kostnad. Noen ganger har vi den med helt til vi går ombord, på lik linje med barnevogner.

  Reisetips, USA, barn, Chicago, familiefeire
  Sparkesykkelen må være med på storbyferie
 • Barna skal også ha det gøy. Skal vi bli sittende en stund har jeg med høretelefoner slik at ungene kan spille på hver sin iPad.
Reisetips for familie med baby, barn, unger og ungdom. Gjør flyturen komfortabel
Ipad og øreklokker er fint for barn på tur
 • Spesielt i USA får en ofte meget store porsjoner med mat og ungene ender opp med stappmette mager og mer enn halvparten igjen på tallerkenen. Vi bruker å bestille en rett til ungen og ber om en ekstra tallerken, og ofte ender de opp med å bli mette før de har klart å spise opp selv med en delt rett. Ta en titt på nabobordet og se hvor store porsjonene er. Husk at det er lov å spørre om «doggy bag» i USA.
I USA får en ofte meget store porsjoner som fint kan deles på flere barn

Artige ting å gjøre på reisen

Det er mange artige ting du kan finne for at ungene skal trives på reise.

 • Kjøp lys til å lyse på veggen hvor det er gekkoer (gekkoene har faktisk personlighet. Noen blir redde og andre leker som bare det)
Reisetips for familie med baby, barn, unger og ungdom. Gjør flyturen komfortabel
Spennende leker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.