Port Douglas & Palm cove

Port Douglas

Denne lille byen med noen få tusen innbyggere ligger en kort times kjøretur nord for Carins. Herfra er det kort vei både til Great Barrier Reef og Daintree Nasjonalpark. Ønsker du å bo luksuriøst er dette rette plassen da det er flere eksklusive resort enn i de fleste andre småsteder og byer i Australia.

Four Mile Beach er en nydelig strand uten bebyggelse tett ved. Du kan bruke stranden like mye om kvelden til avslapping og hygge som om dagen. Vær oppmerksom på at den giftige maneten kan være i området og en blir frarådet å bade. Da vi var der i 2019 var det laget et nett, som var ca 50 x 50 meter og som ble holdt rent for maneter.

Når en har reist rundt i Australia i flere uker skulle en tro at en ble vant med disse flotte områdene. Jeg blir like positivt overrasket gang etter gang og kan egentlig aldri si at å oppleve disse flotte stedene blir en rutine. Opplevelsen er like stor, minst, for hvert nytt sted og by.
Standen er flere kilometer lang og det er nok av plass til alle.
Badevakter passer på både dyr og folk på Four Mile Beach.
Følg rådene som er satt opp og som kontinuerlig blir oppdatert.

Fra Four Mile Beach og nordover går det en flott tursti rund neset og som ender opp på andre siden av byen. Når en reiser rundt i flere uker blir det ofte til at en sitter mye stille i for eksempel bil. Benytt hver anledning til å kunne strekke på beina og se steder du ikke kommer til med bil.

Litt trollsk stemning i Port Douglas
En artig detalj ved disse drikkestasjonene er at de tenker på både mennekser og dyr. Her er plass til alle.

I det du svinger inn til Port Douglas ligger en liten dyrepark – Wildlife Habitat, en liten slitt park men med en viss sjarm. Har du akkurat kommet til Australia er parken verdt et besøk da du får sett de fleste spesielle dyrene og du kan håndmate kenguruer. Har du derimot vært i andre parker og allerede sett både koala og kenguru kan du fint skippe denne parken. Vi blir aldri lei av å oppleve disse dyrene og setter av noen timer til å besøke parken.

De aller fleste kenguruer får mer enn nok mat og vi som turister må nesten «tvinge» i de maten som vi har kjøpt i resepsjonen.
I Wildlife Habitat får en muighet til å holde noen av dyrene og selvsagt bli tatt bilde av.

I Anzac Park ligger Sunday Market, som tilsier at det er åpen hver søndag. Markedet er relativt stort og innholdsrikt. Her selges ulik lokal kunst i form av håndlaget smykker, skåler, vesker, klær og ellers tradisjonelle australske produkter. Vi fant mye fint og av god kvalitet. Flere boder selger spennede og god mat og drikke. Et market jeg kan anbefale og da spesielt for de flotte lokale håndlagte produktene som selges.

Og selvfølgelig innslag av lokal musikk finnes på Sunday market i Port Douglas.

I Wharf Street ligger et koselig spisested kaldt Choo Choos at the Marina – Choo Choos at the Marina. Vi valgte et lett måltid og prøvde oss på Hemingway’s lokale bryggeri ølsmaking. Hver ølsort ble godt beskrevet og de ulike smakene var friske og varierte. Et hyggelig sted som jeg gjerne kommer tilbake til.

Ølsmaking i Port Douglas.
Choo Choos at the Marian er en innbydene restaurant både for voksne og for barn.

Nydelige Oaks Port Douglas Resort ligger litt for langt utenfor bysentrum til at du kan gå til og fra hotellet. Hotellet er nydelig og kan absolutt anbefales. Her kan du virkelig bo i lengre tid og bare nyte alle hotellets fasiliteter – Oaks Port Douglas Resort.

Flotte Oaks Port Douglas Resort, med flere bassenger og restauranter.

Ønsker du derimot et rimeligere alternativ samt gåavstand til byen kan jeg anbefale Reef Club Resort – Reef Club Port Douglas. Det er langt fra et luksus resort men har luksus beliggenhet med gåavstand til sentrum og en gate fra Four Mile Beach.

Bassenget ved Reef Club Resort er oppvarmet og kan derfor benyttes hele året. Selv i vintermånedene blir det for kaldt med utebasseng som ikke er varmet opp.

Palm Cove

Fra Port Douglas til Palm Cove er det kun en kort kjøretur på ca 30 minutt, avstanden er ca 40 km. Vi valgte å bo i Port Douglas og ikke i Palm Cove. Igjen må jeg bruke ordene aldeles nydelig, Palm Cove er kanskje akkurat slik de fleste assosierer med et lite tettsted i Australia. Her finner du meget eksklusive overnattingssteder og fancy restauranter. Selv om det er uendelig vakkert her kan det kanskje bli vel rolig for ungdommer da det er et lite sted med begrenset tilbud. Kanskje Palm Cove er det perfekte stedet for de som ønsker ro og harmoni fremfor de store daglige utflykter?

Australsk bagel til frokost i Palm Cove smaker himmelsk.
Hyggelig og rolig gate i Palm Cove.
I hovedgaten ligger en rekke hyggelige restauranter med fortauskafeer.
Førstehjelpsutstyr dersom du kommer i kontakt med giftige maneter. Disse automatene finnes langs hele stranden, heldigvis.
Vi storkoste oss i Australia i 2019 – her på stranden i Palm Cove.
Det finnes så mange skjulte skatter rundt om i verden. Vi får aldri sett alle.