Oxford

1,5 time vest av London ligger byen Oxford med ca 160 000 innbyggere. Mange vil kanskje assosiere Oxford med universiteter og colleger, og det med god grunn. Oxford er hjemby for det eldste og kanskje mest kjente universitetet i den engelskspråklige verden, University of Oxford. Universitetet har hele 39 Colleger og ca 22 000 studenter, hvorav ca 40 prosent er internasjonale studenter.

Å vandre rundt i byen føles tidvis som å gå rundt i en mystisk Harry Potter verdenen. De mektige universitetsbygningene minner om en salig blanding av spennende slott, skumle kirker med enorme spir og nydelige hager med bane for den tradisjonelle trollmannsporten Rumpeldunk.

Bak fasadene til de 39 collegene og universitetene finnes en rekke skatter. Åpner du døren her kommer du inn til Pitt Rivers Museum, et innholdsrikt museum som er både for barna og de voksne.

Det er ikke like enkelt å finne alle disse spennende stedene på egenhånd. De fleste bygg ser like ut utenfra og du skal ha lest deg godt opp på byen for å vite om de mest interessante plassene og gå inn. Vi valgte å leie en privat byguide for noen timer og hadde avtalt på forhånd hva vi var mest interessert i. Vil virkelig anbefale å inngå en avtale med en lokal person som kan vise dere det beste av Oxford. Guiden vi brukte vil jeg absolutt anbefale, kunnskapsrik og flott formidler:

Midt i sentrum finnes en fin blanding av små nisjebutikker og kjente kjedebutikker. Westgate Shopping senter, Westgate Oxford, inneholder både innholdsrike butikker og en rekke varierte og trendy spisesteder. De fleste restaurantene ligger på taket av kjøpesenteret og her finnes i tillegg en rekke moderne barer. Et godt tips vil være å forhåndsbestille bord da disse ofte er fulle fra tidlig ettermiddag til sent på kveld.

Et av høydepunktene på en lagweekend i England er Afternoon tea og denne gang hadde vi booket bord på The Ivy Oxford som liggende midt i hovedgaten. Et nydelig spisested med flotte drinker i baren. Vi valgte afternoon tea meny og den er virkelig mektig. Du trenger ikke middag etter et besøk her. Nydelige og gode kaker sammen med god sjampagne.

Liker du typisk engelske puber? Da bør du ta turen innom The Crown Nicholsons pubs som ligger inn av Cornmarket Street. Herlig pub atmosfære i tillegg til både god drikke og god mat. Du kan godt legge middagsmåltidet til denne puben.

Når vi er på tur liker vi godt å prøve nye og gamle spisesteder og puber og ofte er det disse utgangspunktet for dagens planer. Vi hadde søke en del rundt før avreise til Oxford og sett oss ut noen riktig gamle puber.

Turf Tavern , er en av de vi prioriterte å besøke. Stedet ligger godt gjemt inn noen trange gater og du må vite om stedet for å finne det. Puben er så liten og det er lavt under taket slik at du må nesten gå bøyd med hodet enkelte steder. Og, selvfølgelig er stedet fult med andre mennesker fra hele verden som drikker og koser seg.

The Bear Oxford er en annen sjarmerende pub som er verd et besøk. Også dette stedet er lite og gammelt med all den sjel som følger med.

Når en drar på tur med en gjeng venninner er det koseligst å bo i en felles leilighet med kjøkken og flere soverom. Vi bruker ofte å booke via airbnb noe vi også gjorde på denne turen til Oxford. Å kunne bo sentralt med gå avstand til butikker, restauranter og severdigheter er alltid å anbefale og bør være første søke kriteriet. Vi bodde midt i sentrum i en fin tre soveroms leilighet i St. Michaels Street.