Om meg

Tone skriver reisetips

tonesreisetips Om meg Tone Furenes
Kart i hånden

Jeg heter Tone, bor i Stavanger og er kanskje litt over middels interessert i å reise rundt om i verden. Jeg trives best på tur med et kart i hånden.

Tones reisetips er mine egne meninger om steder og severdigheter. Når en leser i reisekataloger eller beskrivelser av hoteller og attraksjoner er beskrivelsene alltid veldig positive. I virkeligheten kan dette være noe annerledes.

Liker meg best når jeg får reise rundt og bevege meg fra sted til sted. Blir stresset av å ligge på en strand og føler at jeg kaster bort tid. Tror jeg får energi av å stå opp tidlig og farte rundt.

Jeg er nok langt over gjennomsnittet interessert i planlegging. En kort tur krever god planlegging.

Jeg har få kriterier for mine turer. Kan bo på alt fra 10 kroners backpacker steder til de flotteste luksushoteller og bruker det som finnes av fremkomstmidler. Reiser sammen med egne barn, andres barn, venner, familie, store og små eller alene.

Hva er mine favorittsteder? Alltid litt vanskelig å sammenligne ulike steder. Liker meg veldig godt i USA og da spesielt i Orlando. Herlige Riga i Latvia er en av de byene jeg føler meg mest hjemme i. Kanskje ikke rart etter å ha bodd der i et år. Australia har flere utrolig flotte steder og er et perfekt sted å reise alene. I 2004 – 2005 studerte jeg i Melbourne, Australia. Har også jobbet et år i Aberdeen.

Mest fantastiske steder jeg har vært må kanskje være Angkor Wat i Kambodsja, Petra i Jordan og Great Barrier Reef i Australia.

Kan kontaktes på tonefurenes@hotmail.com

tonesreisetips.no Om meg Tone Furenes

7 kommentarer til “Om meg”

 1. Hei. Vi er en familie på 9 stk som skal til Florida i september. Vi har bestilt hus i Orlando, det jeg lurer på er om vi skullet overnattet i Miami eller andre plasser da vi skal ha utfart til Miami. Det er vår første gang i Florida. De to yngste barna er 8 og 9 år, resten er fra 17 og oppover. Hva mener du vi for tid til på 14 dager?

  1. Hei! Dere har tid til mye på 14 dager! September er ypperlig tid å reise til Florida. Jeg ville absolutt planlagt en (eller to) overnattinger i Miami. Bestill hotell i Art Deco distriktet – helt ved stranden. Ikke langt fra Miami ligger Everglades. Luftputebåt tur er noe av det morsomste vi har gjort! En time høres litt lenge ut men jeg kunne ha sittet i luftputebåten i mange timer. Stå tidlig opp og kjør tidlig om morgenen før morgenrushet da sparer dere mye tid. Kjør helt langs kysten nedover og ta motorvegen hjem igjen. Bruk en hel dag på turen fra Orlando til Miami. Ta flere stopp langs vegen. I Orlando bør dere konsentrere dere om enten Disney sine parker eller Universal. Det har blitt fryktelig dyrt å gå i disse parkene. Å kjøpe inngangs pass som går over flere dager i samme parker er «billigere» enn å gå i alle parker. Universal er kanskje best for eldre unger. Sjekk ut kartene og hva som pågår i parkene før dere drar. God tur og nyt herlige Florida.

 2. Heisann.
  Vi skal på «tannlege-tur» til Riga ?- og leste at du anbefaler kjøp av briller der nede. Lurer bare på om du kjenner navnet på en opptikerkjede som har rimelige priser samt grei pris på synstest ?
  Takknemlig for svar ???
  Mvh Vanja

 3. Hei. Takk for mange fine reisetips. Din tur til Durres i Albania – når var den? Har bestilt tur nå i 2023, og håpet kanskje at det har vært litt utvikling siden du var der 🙂

  Mvh Andreas

  1. Hei, vi var der sommeren 2017. Ja, det kan være store endringer. Håper da mest på at vannet bør være renere enn i 2017.Uansett, en spennende plass å besøke, god tur!

 4. Pass på å få med Riga Motor Museum, masse spesielle historiske gamle og nyere motorsykler og biler.
  Billig inngangsbilett, senior rabatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.