Jordan

Bad i Dødehavet

Amman, Petra og Dødehavet på en langhelg? Planlegger du godt kan du få med deg storbyen Amman, gå rundt i en av de mest spennende steder i verden, Petra og ta deg en dukkert i Dødehavet. Det er mulig.

Jordan
Jordan

Jeg husker da jeg hadde bestemt meg for å dra til et land i Midt- Østen at det stod mellom Jordan og Syria. Et sted hadde jeg lest at Damaskus skulle være en fantastisk by og Syria hørtes spennende ut, men jeg var veldig usikker om turen skulle gå til Syria eller Jordan.

Valget ble meget tilfeldig da jeg endte opp med å legge to lapper i en kopp og trakk. Jordan stod det på lappen, nå er det litt rart å tenke på. Kanskje jeg nå skulle ønske jeg hadde dratt til Syria, da hadde jeg fått en mulighet til å oppleve Damaskus? Dette var rett før krigen startet i 2011.

I nyere tid har Jordan hatt et godt forhold til USA og vesten, både økonomisk, politisk og militært. Under Gulfkrigen valgte Jordan og forholde seg nøytrale. Ifølge de lokale som vi kom i snakk med da vi var i Jordan var at de mente at Jordan alltid hadde vært nøytrale i alle konflikter og var det desidert fredeligste folkeslaget i Midt- Østen. Den siste påstanden er kanskje riktig? En del steder i Amman bar et visst vestlig preg.

Selv følte jeg meg trygg alle steder i Jordan, men mitt reisefølge derimot følte seg utrygge i Gamlebyen i Amman. Og ja, folkene vi møtte var vennlige.

Som dere kanskje har sett innledningsvis kommer Petra opp på min topp 5 liste over steder å besøke.

Vi var fire voksne som dro til Jordan i mai 2011.

  • Onsdag: Stavanger – Amman via London. Fløy med BMI (British
  • Midland International)
  • Torsdag: Amman
  • Fredag: Petra
  • Lørdag: Dødehavet
  • Søndag: Amman – Stavanger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.