Milano

Milano – en herlig by!

Har du lyst til å dra til en pen by for å shoppe og spise,  vandre rundt i et nydelig bysentrum og ønsker kanskje ikke det helt store sightseeing opplegget – Milano er definitivt stedet for deg.

Fint i Milano Italia reisetips helgetur
Fint i Milano

Shopping

Spenn fast lommebøkene for her er mye pent å kjøpe. Byen er hovedkvarter for flere større motebedrifter og selv med rundt 1,4 millioner innbyggere (ifølge Wikipedia) kan en fint gå mellom de ulike handlegatene og shoppingstedene. En får ikke inntrykk av at det er en millionby.

Milano Italia reisetips helgetur
Gatebilde fra Milano
Milano Italia reisetips helgetur
Hyggelig treff på gaten i Milano

Spesielt interessante handlegater finner du rett bak (nord) og vest for Duomo di Milano. Sør for katedralen ligger også en lang og flott handlegate. Med andre ord, en finner spennende butikker i alle retninger.

Ting å se i Milano

Midt i sentrum ligger Duomo di Milano, en av de mest kjente katedraler i verden .

Milano Italia reisetips helgetur
Katedralen i Milano – Foto: Hege Haferkamp

En nydelig katedral med flere tusen statuer og skulpturer i fasaden. Da vi var der i oktober var det meget lang kø for å komme inn i domkirken. Det skal være mulig å kunne forhåndsbooke billetter før en drar slik at en unngår køen. Har ikke selv gjort dette men vil absolutt anbefale å booke billetter på forhånd.

Sforzesco Castle ligger i gåavstand fra domkirken. Ikke sett av for mye tid, det er greit å ta en rask tur gjennom og særlig spennende er det nok ikke.

Sforza-slottet Milano Italia reisetips helgetur
Sforza-slottet

Parken som ligger bak slottet er mer spennende, fint å rusle rundt og se på andre mennesker og dyr.

Milano Italia reisetips helgetur
Parken bak slottet
Milano Italia reisetips helgetur
Flott sted å gå en tur

Mat og drikke

Milano er ikke en spesielt billig by verken å handle eller å spise i. Men det finnes en rekke koselige og sjarmerende steder hvor en får både billig mat og god drikke og husk dess nærmere de største turistattraksjonene dess dyrene.

Milano Italia reisetips helgetur
Se og bli sett

Prøv Milano`s drink kaldt Spritz hvor hoveingrediensen er Campari. En fin plass å nyte en Spritzer er i restauranten Obica som ligger på Piazza del Duomo. Se etter plass i uterestauranten med nydelig utsikt til domkirken.

Milano Italia reisetips helgetur
Herlig sted å ta en drink.

Dersom du ønsker en tidlig middag vil jeg anbefale å ta en “lett” buffe på en pub til 10 Euro. Buffeten har bade varme og kalde retter og en blir mer en mett. Sør for sentrum, ved kanalene, ligger en koselig gate som heter Ripa di Porta Ticinese. Her ligger spisestedene tett i tett Ta turen ned hit og du har mange forskjellige koselige restauranter å velge mellom.

Milano Italia reisetips helgetur
Greit å ta en enkel buffet

Transport og hotell

En flott måte å se byen på, er som alltid, fra taket til en hop on hop off buss. Merk at det er ulike ruter og disse korresponderer ikke alltid.

Vi var seks venninner som dro sammen på denne turen og det er ikke så ofte vi møtes og derfor liker vi best å bo sammen i en leilighet. På denne turen la vi oss inn på San Maurilio Apartments som lå sentralt til bare noen få minutters gange sør for katedralen. Meget bra å bo så sentralt og  helt grei standard for hva vi betalte. En kan ikke forvente seg helt nattero når en bor midt i byen. Ingen luksus men helt greit.

Milano Italia reisetips helgetur
Foto – Hege Haferkamp

Vi fløy inn og ut fra Linate flyplassen. Utenom rushtiden brukte taxien ca 10-15 minutter fra sentrum og turen koster ca 20 euro.