Tel Aviv

Tel Aviv, byen som aldri sover!

Kjent som ”byen som aldri sover”, her er det full fart 24 timer i døgnet. Barer, nattklubber og restauranter over alt og i gatene ligger det strødd en rekke visittkort med bilder av meget lettkledde eller avkledde jenter. Høylytte fester ses og høres over hele byen midt i uken. Jeg kan huske å ha lest en plass at Tel Aviv er kåret til en av de heftigste utelivs byene i verden, det kan jeg tro på.

Ingen vakker by med de helt store attraksjonene men allikevel en meget spesiell by med en rar atmosfære som er verdt et besøk.

Hotell

Vi bodde på The Bell Boutique Hotel rett ved stranden. Grei beliggenhet og helt greit hotell, men jeg vil tro at det finnes en rekke bedre hoteller ved stranden.

Senere tok vi inn på Leonardo City Tower og det ble meg fortalt at dette var et tidligere Sheraton Hotel. Sheraton hadde visstnok valgt å trekke seg ut av Israel. Hotellet var et greit business hotell med svømmebasseng og ligger like ved en trafikkert motorvei. Vær klar over at det er lite og ingenting i gåavstand fra hotellet.

tel aviv reisetips israel
Legg merke til guttene i vinduet over svømmebassenget. Det er enda sabbat og fysisk aktivitet er ikke tillatt.

Strand

Tel Aviv har flotte og lange strender hvorav noen av strendene er forbeholdt ulike religiøse skikker. Vi var der i august måned som er ferietid for israelerne og selvsagt overfylte strender. Vi lurte oss uti det varme vannet for en deilig dukkert, men den gleden var meget kortvarig. Jeg kom opp av vannet med en plastikktau rund hodet, masse lange hår rundt bena og annet søppel over hele kroppen. Dette er absolutt det skitneste og verste stedet jeg noen gang har badet, det var virkelig ekkelt!

Jeg tror den beste måten å nyte strendene på i sommersesongen er å gå langs standen, da dette er meget underholdende. Sjekk ut følgende nettsted: Tel Aviv strender

tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Tel Aviv strand
tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Tel Aviv strand

Old Tel Aviv

Vi tok taxi fra hotellet til Old Tel Aviv Port Area. Havneområdet er omgitt av en rekke moderne restauranter med nydelig utsikt utover havet.  Vi tok en av de finere restaurantene og maten var helt fantastisk! Sjekk følgende link til:  Tel Avivs beste Restauranter. Når jeg er ute å reiser bruker jeg å gå en del og i Tel Aviv gikk vi fra havneområdet og helt til Old Jaffa langs strandpromenaden. En meget innholdsrik tur som tar oss gjennom ulike strender og like mange ulike religiøse områder. Liker du å gå kan denne turen anbefales og husk å stoppe på ulike steder slik at du også får smake på de ulike kulturene.

tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Jaffa appelsiner

Jaffa

Old JaffaGamlebyen Jaffa, ligger helt sør i byen og er en virkelig sjarmerende og rolig bydel. Vil anbefale å spise middag i en av restaurantene her med utsikt innover byen. Vi fant en restaurant med utsikt over byen – Aladin Restaurant. Prøv å kom tidlig slik at du får med deg solnedgangen! Gamlebyen er verdt et besøk.

tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Aladin Restaurant – vi fikk bord på den lille uterestauranten
tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Solnedgang fra Aladin

Marked

Camel Markethelt gjennomsnittlig marked og har ingenting ekstraordinært enn andre lignende markeder. Sett kun av tid til et kort besøk her.

tonesreisetips.no Tel Aviv Israel
Snop

White City – en rekke hus bygget etter Bauhaus arkitektur og er på Unescos liste. Unesco – White City  Ikke ha de store forventninger til denne bydelen. En rekke av husene trenger sårt en oppgradering. Ikke et så vakkert syn som det høres ut når en leser om det i reisemagasiner.

Guiding

For å nå over så mye som mulig på kort tur tok vi en guidet busstur som tok oss med gjennom hele Tel Aviv. Alltid å anbefale.

Vi tok vanlig rutebuss fra Tel Aviv til Jerusalem. En rask og behagelig busstur på under en time. Strekningen er under 70 km. En flott rett veg fra Tel Aviv til Jerusalem, rene motorvegen. Nesten langs hele strekningen er det høye murer som skiller de palestinske område fra de israelske områdene. Kun israelere har lov til å bruke motorvegen fra Tel Aviv til Jerusalem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.