Petra og Dødehavet

En unik opplevelse

Distansen Amman – Petra er på 245 km og tar ca 3 ½ time å kjøre. Et av de beste reisetipsene jeg kan gi er å stå opp tidlig og  kom dere i vei før solen står opp. Vi bestilte taxi til klokken 05:00 og det er spennende å kjøre ut av byen i det den er i ferd med å våkne.

Alt ser annerledes ut uten mennesker og faktisk litt magisk å se en by og et land grytidlig om morgenen. Det er stort sett fine veier på strekningen Amman – Petra.

Jordan reisetips
Petra

Ta med deg det du trenger før du forlater Amman da det er urealistiske priser i de små kioskene i sentrum av Petra. Vær også forberedt på en del plagsomme selgere, da spesielt teppeselgere.

Petra

Vi tok inn på Moevenpick Resort Petra som lå like ved inngangen til Petra. Et perfekt hotell for anledningen med perfekt stemning og på taket av hotellet er en herlig uterestaurant med bar.  Her kunne vi nyte en drink mens vi så på solnedgangen over Petra, gjett om det var litt magisk. Frokosten på Moevenpick Resort Petra var over all forventning.

Jordan reisetips
Petra

Petra er på Unescoes liste og jeg må si at dette virkelig var litt av en  opplevelse! Jeg hadde lest en del før vi dro og hadde høye forventninger og ja, det stod virkelig til forventningene og litt til.

Jordan reisetips
Petra

Forbered deg på en hel dag med gåing. Vi benyttet oss ikke av verken hest, kamel, esel eller andre fremkomstmidler. Jeg har lest at spesielt hestemennene kan være noen luringer så vær litt på vakt. De maste mye på oss undervegs men det er bare å avvise de høflig. Ta med dine beste sko og godt med drikke da det er langt å gå.

Jordan reisetips
Petra

Ikke gå glipp av Monastry selv om det er langt å gå. Når du kommer til Monastry ligger det en utsiktsplass rett overfor og utsikten herfra er flott og annerledes enn utsikten andre plasser.

Selgere er over alt og til dels til bry.  Vi satte oss ned med en litt eldre dame på veg opp mot Monastry,  det viste seg at hun var et nydelig menneske, og ikke bare en innpåsliten selger. Kanskje vi skulle tatt oss litt mer tid til å slå av en prat med de ulike menneskene som sitter langs vegen?

Petra Jordan reisetips
Petra

Vi var i Petra en hel lang dag og fikk sett store deler av området. Selv kunne jeg godt ha tilbrakt to hele dager inne i selve Petra. Området var mye større enn jeg hadde trodd og det er flere bygninger enn jeg var klar over.  Petra er absolutt verdt turen til Jordan alene!

Petra Jordan reisetips
Petra

Dødehavet

Turen gikk videre fra Petra til Dødehavet. Avstanden er på å 154 km og du kan beregne 2 ½ – 3 timers kjøring. Vi valgte å stoppe ved en nasjonalpark og andre små steder som taxisjåføren anbefalte langs ruten.

Jordan reisetips
Jordan

Taxisjåføren vår anbefalte oss å kjøpe inngangsbillett til et offentlig basseng og strand anlegg. Vannet i Dødehavet er utrolig salt og en blir helt stiv i huden og det er helt nødvendig med en dusj etterpå. Dessuten var det herlig å kunne ta seg en dukkert i et svømmebasseng etterpå. Selv om vi har vasket oss etter dukkerten i Dødehavet er det ekstra godt med en klor dukkert.

Dødehavet Jordan reisetips
Dødehavet

Ifølge Globalis synker vannnivået i Dødehavet med ca 1 meter i året. Grunnen til dette er at en bruker mye vann fra Jordanelven til å holde i gang jordbruket. Vannet i Dødehavet inneholder ca 25% salt.

Dødehavet Jordan reisetips
Dødehavet

Jeg har alltid lurt på om det virkelig går ann å ligge på ryggen og lese avisen. Svaret fikk jeg,  ja det går faktisk ann å ligge på ryggen og samtidig slappe av. Når en tar armene opp av vannet er de nesten helt tørre. Når en ligger på ryggen kreves det en del styrke for å tvinge bena ned i vannet igjen for å reise seg opp. Det var en litt surrealistisk opplevelse og jeg måtte virkelig klype meg selv i armen.

Dødehavet Jordan reisetips
Dødehavet

Strekningen Dødehavet – Amman går på fine veier og er rett over 100 km. Det går fort 1 ½ time å kjøre inn til Amman. På denne strekningen ligger en rekke  suvenirbutikker. Vi stoppet i en av de større butikkene og det bli litt shopping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.