Innsbruck

Her får du både i pose og sekk! Et innholdsrik og bildefint sted med et bitte lite snev av ekte by følelse mer enn et tettsted i Alpene. Innsbruck er Tirols største by med ca 130 000 innbyggere (Wikipedia) og har hatt gleden av å arrangere OL hele to ganger. Selve innflygningen til byens flyplass er den beste starten på ferien. Vi flyr mellom fjellene innover dalen og får følelsen av å sitte i et bitte lite privatfly. Spisse høye fjell på begge sider så langt øye kan se.

Nede i dalen kan en skimte skog og små øde hus her og der. Flyplassen ligger kun noen få kilometer unna sentrum av Innsbruck og trammen går rett utenfor utgangen. Her trenger du ikke lete etter taxi eller bestille Uber. Sett deg på trikken inn til byen.

Vi var her i påsken 2024, som da ble helt i slutten av mars. Været var nydelig med strålende sol og en del vind. Dessverre var nok dette litt sent på sesongen og noen av skitrekkene var allerede stengt.

Patscherkofel Gipfel var allerede stengt og det var grønt gress nederst i traseet. Flott anlegg som ligger kort busstur fra sentrum av byen.

Vi ble anbefalt å dra ut til Axamer Lizum som ligger litt lengre ut av byen. Det går busser fra sentrum men du må skifte buss halvveis og bussturen tar ca en time hver vei. Kan absolutt anbefale både dette skistedet og bussturen frem og tilbake. Bussen kjører gjennom små tettsteder og det er tidvis nydelig utsikt utover Innsbruck. I dette anlegget er det flere heiser og løyper som er tilpasset alle nivåer.

Flere restauranter både på bunn, på toppen og i løypene serverer både varm mat og god drikke. Ønsker du å leie ski er det gode muligheter for det like ved billettluken.

Axamer Lizum Bergbahnen (axamer-lizum.at)

Gamlebyen i Innsbruck er helt idyllisk og torget med den åpne plasse og høye fjeller i bakgrunnen gir deg det perfekte instagram bildet.

Vi var ikke veldig interessert i shopping denne gangen men kunne ikke la være å legge merke til at det var mange fine butikker og meget gode shoppingmuligheter for de som ønsker det.

Ta deg tid til å gå opp i bytårnet og se rett ned på hovedgaten i gamlebyen. Over hele gamlebyen ligger restaurantene tett i tett og det blir servert retter fra hele verden. I påsken var det delvis lange køer og det lønner seg nok å planlegge litt og bestille bord.

Vi hadde pizza på Una pizza restauranat som ligger like utenfor porten til gamlebyen, og her fikk vi særdeles god pizza. Die echte neapolitanische Pizzeria in Innsbruck – Una Pizza

Bergiselbakken ligger flott til i gåavstand fra gamlebyen. Fra toppen av tårnet har du den flotteste utsikter over byen og fjellene rundt. Det ligger en fin restaurant i toppen som serverer god mat. Hyggelig besøk som ikke tar så lang tid. Die Bergisel Sprungschanze in Innsbruck – ein Besucherhighlight in Tirol

Har du litt tid til overs kan jeg anbefale et besøk til Imperial Palace som ligger i enden av gamlebyen. Du får gå gjennom historiske ballsaler som er beholdt i original stil og noen har også beholdt møbelementet. To etasjer med historie, gull og glitter.

Vi bodde en uke på Grauer Bar hotell som ligger fint til like utenfor gamlebyen og med kort avstand til kollektiv transport. Hotellet har i tillegg et utendørs spa på toppen av taketHOTEL GRAUER BÄR (grauer-baer.at). Som besøkende i byen over 2 netter kan du spørre etter et gjestekort som gir deg gratis offentlig transport i byen.

Seefeld in Tirol ligger en kort times togtur fra Innsbruck og er verdt å se. En herlig og harmonisk landsby hvor fashion og stil kommer fort til uttrykk både gjennom menneskene som går forbi deg på gaten og på utstillingsdokkene i vindusrutene. Her skal du både se og bli sett.

Det lille bysentrum er innholdsrikt, og det er spisesteder på all hjørner. I slutten av mars har alle uteservering og når solen skinner er det fint å sitte og se på livet i gatene. Vi gikk ikke på ski her, men dette er også et godt alternativ om en vil bo på et godt resort nær en av bakkene. Vi koste oss her en hel dag og kommer nok tilbake for å stå på ski, en gang.

Vi hadde også planlagt et besøk til slottet Scholl Ambras som ligger like utenfor sentrum. Men, da flyselskapet satte opp buss i stedet for fly på vår hjemreise måtte vi dessverre avlyse vårt besøk her. Men, vi kommer igjen.  Schloss Ambras Innsbruck – das erste Museum der Welt. (schlossambras-innsbruck.at)