Walt Disney World Orlando

Disney World Orlando – ja, det er virkelig magisk!

Disney World i Orlando består av 4 familieparker:

 • Magic Kingdom
 • Epcot
 • Animal Kingdom
 • Hollywood Studios

Disney World Orlando består også av to vannparker: Typhoon Lagoon og Blizzard Beach, jeg har ikke vært i disse to parkene.

I tillegg finner du til Downtown Disney, i 2015 omdøpt til  Disney Springs som en del av Disneys verden.

Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Disney Magic Kingdom Orlando

Billetter

Når du kjøper inngangsbillett som går over flere dager har du adgang til alle 4 familieparkene.

Om du ikke kjøper Park Hopper kan du være i en park per dag. Anbefaler ikke Park Hopper, som gir deg mulighet til å besøke to parker på en dag, da parkene er så store at du ikke klare nå over en park på en dag.

Magiske Magic Kingdom

Magic Kingdom er den mest besøkte park i verden.  Denne parken passer aller best til barna, også de minste barna. Du kan fint bruke flere dager i parken og enda ikke komme over alt.

For tilreisende amerikanere er det mest vanlig å ankomme Orlando på en søndag. Den første parken de besøker er Magic Kingdom, på en mandag. Mandag og helgene er de mest travle. De beste dagene å besøke Magic Kingdom er tirsdager og torsdager.

Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Helt ekte nissefar og nissemor i Epcot

Epcot

Epcot er min favorittpark. 10 land er representert med hver sin paviljong i World Showcase. Her kan du spise og drikke deg verden rundt. Noen av landene har gode restauranter, spesielt Frankrike.

Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Epcot

World Showcase er nok ikke barnas favorittplass i Disney World. Ta resten av parken på formiddag og dagtid, og legg turen rundt World Showcase når solen ikke er på det varmeste. Parken er fint belyst når mørket faller på.

Fyrverkeriet i Epcot, Illumination, er helt fantastisk. Har du først dratt til Epcot må en vente på dette showet. Har du ikke barn med deg kan du kanskje prøve en Guinness i baren i England, en Champagne i Frankrike, sake i Japan, Jagermeister i Tyskland og margarita i Mexico?

Animal Kingdom

Animal Kingdom er en kombinert fornøyelsespark og dyrehage. Parken er den største Disneyparken i verden, 5 ganger større enn Magic Kingdom.

Vi bruker å feire jul i Orlando annet hvert år. Hele Orlando er pyntet til jul og da spesielt parkene. Animal Kingdom er den parken jeg synes er penest pyntet til jul.

Animal Kingdom
Animal Kingdom

Etter Magic Kingdom synes jeg  Animal Kingdom er den beste parken for barna, da gjerne mindre barn. Spesielt er showene her fantastiske, Lion King og Nemo for å nevne noen. Sett av tid og se disse showene.

Husk at det er greit å kunne sette seg ned også i løpet av dagen og det får du når du skal se på showene, et viktig reisetips.

I Animal Kingdom er det levende dyr og disse kan ses fra safaribusser. Koselig tur som anbefales. Det er godt og se at dyrene ikke står i bur.

Hollywood studios

Hollywood Studios passer kanskje best for de litt eldre ungene. Hollywood Studios har mange show, kanskje den parken med flest show. Mange av berg-og-dalbanene er litt skumle for de minste ungene. McQueen fra filmen Cars er en av heltene i Hollywood Studios og har eget show. Dette showet er like kult for voksne som for barna.

McQueen Show Hollywood Studios - Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Florida
McQueen Show Hollywood Studios – like gøy for voksne som for barna
McQueen Show Hollywood Studios - Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
McQueen Show Hollywood Studios

Må si jeg ble imponert da selveste Lynet McQueen kom ut i full størrelse og beveger seg akkurat som på filmen.

Lynes McQueen Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Hovedpersonen Lynet McQueen i full størrelse i Hollywood studios

Det er kanskje en ide å la ungene se noen Disney-klassikerne før dere går i parken. Det er litt mer interessant når de har hørt om de ulike karakterene. Vi hadde i  tillegg nydelig pizza på Pizzaplaneten i Toy Story.

Disney Springs (Downtown Disney)

Downtown Disney er et lite ”bysentrum” som ligger utenfor Disney-parkene. Her finnes man en rekke gode restauranter og butikker. Verdens største Disney butikk ligger her med egen beauty-salong for jenter.

Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Lego i Disneys verden

Barna mine liker godt å være i Downtown Disney. Spesielt liker de å bygge Lego utenfor Legobutikken. Ofte arrangerer de legobil bygge og race-konkurranse.

Downtown Disney - Lego Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Downtown Disney – Legobutikk

Vi har spist på T-Rex en rekke ganger. Kul restaurant, men dessverre dyrt og ikke veldig bra mat. Uansett, vi går igjen og igjen.

Downtown Disney T-Rex Restaurant Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Downtown Disney T-Rex Restaurant

En annen favoritt er Planet Hollywood og lasagne-rør. Julen 2016 var dessverre stedet stengt og vi fikk ikke smakt den gode lasagnen. Restauranten har nå åpnet igjen og heter nå Planet Hollywood Observatory.

Downtown Disney Reisetips USA Disney Orlando familiepark Disneyworld Epcot Florida
Downtown Disney

Jungle Cafe finnes også her. Du kan fint bruke flere kvelder i Downtown Disney. Det koster ikke noe å komme inn. Parkering er også gratis.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Disney World, Disney Springs, Orlando, Florida, USA
Ekte håndlaget søtsaker som smaker like godt som de ser ut.

Downtown Disney har skiftet julen 2016 navn og heter nå Disney Springs. Enda flottere og flere spennende butikker. i tillegg er det bygget et stort parkeringshus som gjør det enkelt å parkere like ved inngangen. Stedet er interessant for både liten og stor. Det som kanskje imponerer mest er de mange gode spisesteder som holder en meget høy standard.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips Disney World, Disney Springs, Orlando, Florida, USA
Lego kan kjøpes i løsvekt i Disney Springs

Visste du at:

 • Ingen av Disney parkene selger tyggegummi
 • Det er maks 30 steg til nærmeste søppelbøtte i Disneys parker
 • Magic Kingdom er designet slik at når du er i et land kan du ikke se et annet land. For eksempel kan du ikke se Tomorrowland når du er i Fantasyland.

Les mer om mine turer til Orlando

2 kommentarer til “Walt Disney World Orlando”

 1. Hei
  Har med to gutter på 9 og 12 år til Magic Kingdom og Universal i sommer. Hvilke filmer anbefaler du at de bør se på forhånd?

  1. Det var et godt spørsmål! Iallefall Harry Potter må de ha kjennskap til. Ellers går det i en lett blaning av alle filmer. God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.