Daintree & Cape tribulation

Helt nord i Australia ligger Daintree og Cape Tribulation og det er like eksotisk som det høres ut. I 2011 ble veien opp til Cape Tribulation ferdigbygget og fra da av var det mulig å ta seg frem året rundt uansett værforhold. Vi var her sommeren 2019.

Cape Tribulation ligger ca 1 times kjøring nord for Cairns. For å komme dit må en krysse Daintree River med båt. Selve overfarten tar i underkant av 10 minutter og båten går fra tidlig morgen til sent kveld. I 2019 kostet det 30 AUS med båten over for å krysse Daintree River tur/retur med bil. Veien videre mot Daintree er smal og svingete.

Kjører du bobil bør du ta inn hos Daintree Rainforest Village https://daintreerainforestvillage.com.au/.

Et bedre sted å våkne kan jeg ikke tenke meg. Er du tidlig nok oppe er det store muligheter for å kunne se både dingoer og cassowaries.

Vi leide en plass med halvveis overbygg som beskytter godt mot de korte regnbyene. Rundt plassen vokste det passionsfrukter som vi var velkommne til å spise.

Ha med en god lommelykt da de fort kan ligge en slange eller to og sole seg på veien til toalettet.

I treet nærmest kjøkkenet bor en virkelig sjelden flugleart, Metallic Starling som kommer inn fra New Guinea. Fantastisk syn å se gjenskinnet fra disse fulgene når de flyr fra tre til tre.

Hos Daintree Ice Cream Company får du smake verdens beste iskrem. Alle ingrediensene til isen dyrkes på området og derfor varierer smakene etter når de ulike fruktene og bærene er modne. Du må innom dette stedet. https://daintreeicecream.com.au/

På veg fra Daintree til Cape Tribulation bør en stoppe hos Masons Cafe som ligger på venstre side når du kjører nordover. Like ved cafeen ligger Masons Swimming hole som skal være fri for krokodiller. Vannet er krystallklart og det kryr av fisker og skilpadder.

Like sør for Daintree Rainforest Village ligger Lync-Haven Cafe og accomodation. Her finnes en liten innheining med kenguruer og vallabies. Disse dyrene er fraktet inn og blir tatt vare på av eierene av cafeen. Hver dag kl 17 får turister være med inn og mate kenguruene og vallabiene. Å mate disse flotte dyrene er noe hverken ungene eller jeg blir lei av. Når dyrene er friske nok blir de sluppet ut igjen. Ifølge eieren av stedet står de de fleste kenguruene og vallabiene på utsiden av gjerdet dagen etter og ønsker seg inn igjen.

Ta en avstikker mot Cow Bay Beach. Veien her er ikke asfaltert men helt grei å kjøre. I dette området får en se helt vanlige hus og skolebussen farer forbi. Cow Bay Beach er som mange av strendene i område veldig vakker.

Har du god tid kan du ta turen innom Daintree Discovery Center. https://www.discoverthedaintree.com/. Sett av litt tid til et måltid i restauranten for her hadde de spennende gode små retter.

Floravilla Ice Cream Factory er også verdt et stopp. Den hjemmelagde isen her er også meget god selv om den må se seg slått av Daintree Ice Cream Company. http://www.floravillaartgallery.com.au/

I Cape Tribulation bor det i underkant av 150 mennesker. Ingen har tilgang til internett og innbyggerne ønsker heller ikke hverken 4G eller 5G velkommen. Forskning viser at ca 10 000 fugler vil antaglig dø dersom 5G signaler blir tilgjengelige i Cape Tribulation. Vi har ingen fugler å miste sa vår guide i Cape Tribulation.

De aller fleste som bor i dette området bor i såkaldte jungle house. Husene er helt åpne og dyr som kommer inn skal også kunne komme seg ut. All mat oppbevares i tette kontainere først og fremst for å holde mus og rotter borte.

Sentrum av Cape Tribulation består av 5-6 hus, noen få cafeer og et par overnattingssteder og backpacker hosteller. PK Jungle Village er det friskeste stedet med både bobil siter, hytter og en koselig kafe og bar. Fin plass å overnatte i flotte omgivelser. https://www.pksjunglevillage.com.au/

Det er flere flotte gåturer i området rundt Cape Tribulation. Stranden må oppleves samt Myall beach. Ta også en runde rundt Dubuji Boardwalk.

Vårt høydepunkt i Cape Tribulation var Rainforest Night Walk med https://www.junglesurfing.com.au/tours/jungle-adventures-night-walks. To timer i en helt mørk regnskog var både spennende og interessant. Ungene hadde to meget verdifulle biologitimer de aldri vil glemme. Store, ekle, edderkopper, slanger, fulgler og mange rare krypdyr samt alle de underlige fantastiske planer og trær. En meget kunnskapsrik guide kunne fortelle uten stans i to timer. Vi kunne holdt på i minst to timer til.

Prøv å unngå å kjøre på veiene etter at det er blitt mørkt. Om natten kommer de fleste dyr ut og det er med stor risiko du da ferdes på veien. Ingen steder er det gatelys og det blir fort meget meget mørkt.

I Daintree Village som ligger på sørsiden av elven, det vil si at en ikke trenger krysse elven med båt, var vi innom en herlig restaurant, Crock Xpresso Cafe hvor vi fikk servert nydelig hjemmelaget mat. Burgeren på bildet er krokodille burger med krokodille kjøtt.

Hjemmelaget vegetarpai. Se også de kreative bordnummer skiltene.

Daintree Village består av husene du ser på bildet, pluss 4-5 huser på andre siden. Skulle jeg valgt hadde jeg uten tvil reist over elven og bodd nord for elven. Selv om Daintree Village var en sjarmerende liten plass er det mye mer spennende nord for Daintree River.