Bogota

Bogota – en kald by

Byen ligger på 2625 meters høyde, høyere enn norges høyeste punkt Galdhøpiggen med sine 2469 meter. Noen reagere på denne høyden, selv merket jeg lite til høyden denne gangen. Bogota ligger midt inne i landet og med over 7 millioner mennesker i byen blir denne byen en av de største hovedsteder i verden. Nord i byen ligger de fineste strøkene og mot sør blir det mer og mer fattigslig.

La Candelaria

La Candelaria er bydelen i nord hvor de flest severdigheter ligger, denne delen av byen ble grunnlagt av Spanjolene på 1500 tallet. Kolonistilen er bevart og her finnes små fargerike hus i spansk arkitektur.

La Candelaria Reisetips Bogota Cartagena Columbia
La Candelaria
La Candelaria Reisetips Bogota Cartagena Columbia
La Candelaria

Plaza de Bolivar

Downtown ligger Plaza de Bolivar som er en stor åpen plass. Rundt denne plassen ligger en rekke kjente bygg som President-palasset, Kongressen og Bogotas største katedral.

Plaza de Bolivar Reisetips Bogota Cartagena Columbia
Plaza de Bolivar
Plaza de Bolivar Reisetips Bogota Cartagena Columbia
Plaza de Bolivar

Da vi var der i september 2007 var det nesten ingen turister der og vi følte at vi skilte oss veldig ut selv om vi ikke går med kamera på magen er det veldig enkelt å peke oss ut som turister. Jeg synes vi tiltrakk oss litt for mye oppmerksomhet, ubehagelig oppmerksomhet.

Fra Plaza de Bolivar går gatene bratt oppover mot fjellene. Vi gikk oppover en av gatene som ledet ut av Plaza de Bolivar da vi blir stoppet av to forskjellige damer som prøvde å fortelle oss noe.  Dessverre er det ingen av oss som forstår spansk og klarer derfor ikke å kommunisere med disse damene. En av damene legger to finger mot kinnet, under øyet, og prøver å signalisere noe. Begge damene ”jager” oss nedover gaten igjen, litt ubehagelig. Vi forstår at damene mener vi ikke bør gå lengre oppover men heller snu og gå ned igjen.

La Candelaria Reisetips Bogota Cartagena Columbia
La Candelaria
La Candelaria Reisetips Bogota Cartagena Columbia
La Candelaria

Vi valgte å ikke besøke Gull museet – Museo Del Oro, noe jeg angrer på i dag. I stedet gikk vi på Politimuseet. Greit museum men vi valgte nok helt feil.

Cerro de Monserrate

Fra Cerro de Monserrate er det en fantastisk utsikt over byen. Hver gang jeg er i en større by prøver jeg å komme opp i diverse utsiktstårn for å kunne betrakte byen ovenfra. Vi tok taubane (funicular) opp. Cerro de Monserrate er lett å kjenne igjen fra den hvite kirken som ligger på toppen og  stedet er et viktig symbol for pilegrimer.

Cerro de Monserrate Reisetips Bogota Cartagena Columbia

På toppen møtte vi to hyggelige menn, en journalist og en fotograf fra Stavanger Aftenblad. Vi hadde en hyggelig lunsj sammen i en av restaurantene på toppen. Herlig å kunne nyte godt selskap en god lunsj og nydelig utsikt.

Cerro de Monserrate Reisetips Bogota Cartagena Columbia
Cerro de Monserrate

Bogota City

Som jeg har skrevet en del ganger liker jeg å dra på sightseeinger på egenhånd og se attraksjoner i mitt eget tempo. I stedet for å bli med på organiserte buss sightseeinger liker jeg å leie egen taxi til å ta oss rundt og i Bogota avtale vi rute og pris med en av taxisjåførene som stod utenfor hotellet. Han tok oss med rundt om i hele byen, etter vår egen opplagte reiserute og sjåføren kom med anbefalinger i tillegg. Flott og billig måte å få sett mye av byen på. Bogota er en stor by med store avstander.

Vi var innom to ulike kjøpesenter, fine kjøpesenter men ingenting som skiller seg ut fra andre kjøpesenter. På parkeringsplassen er det flere tårn (ligner litt på de som badevakter sitter i) som passer på bilene på parkeringsplassen, det er første gang jeg ser slike.

I Bogota bodde vi på Hotel Dann Carlton, fint hotell med gode fasiliteter.

Jeg oppfatter Bogota som en kald by, kald på mange måter. Det er relativt kaldt hele året i byen med en  gjennomsnittstemperatur på 14 grader. Atmosfæren og menneskene oppfatter jeg også som kalde og endel slitte byggninger gjør byen, for meg, kald. Unntaket er gatene opp fra Plaza de Bolivar.

Vil du oppleve et nydelig sted? Sjekk Cartagena

2 kommentarer til “Bogota”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.