Charleston

Vakre Charleston ligger ved kysten midt på Sør-Carolinas kystlinje og har ca 140 000 innbyggere. (siden er ikke ferdig oppdatert)

Charleston er en relativt liten by i Amerikansk målestokk.

På 1800-tallet var Charleston en av Nord-Amerikas rikeste handelsbyer og den viktigste byen for kjøp og salg av slaver. Fra Afrika kom slaveskipene inn til havnen og distribusjon av slaver til hele Amerika ble gjort på markedet ved havnen.

På 17- og 1800- tallet var Charleston en av de rikeste byene i Amerika delvis grunnet handelen med bomull men byens vekst og rikdom skydtes i all hovedsak slavehandelen. Byen ble styrt av et engelskættet plantasjeeeieroligarki. Flertallet av befolkningen i Charleston var slaver, dog uten noen rettigheter.

Nydelige King Street
Fine butikker ligger på rekke og rad i King Street i Historic District

Gå King Street fra parken Marion Square og ned til du møter parken White Point Garden som ligger helt ute ved havet. Du vil her få se alle disse flotte butikkene og privathusene. Alt er så idyllisk som det ser ut på bildene og rolig er det selv i travle juletider. Bildene er tatt i desember 2021, hvor det fremdeles var Covid 19 og maske påbud innendørs.

Edmondston-Alston House som ligger i East Bay Street har overlevd en rekke orkaner, jordskjelv og den amerikanske borgerkrigen. Huset er åpent og en kan delta på en guidet tur gjennom huset og hagen. Møbler og interiør er intakt og noe er over 200 år gammelt.

Edmondston-Alston House er bygget i ca 1825.

En gate bort fra Marion Square ligger en katte restaurant https://www.pouncecatcafe.com/mission – Pounce Cafe. Her kan du bestille kaffe eller te samt kake og samtidig som du nyter din kaffe klappe og kose med stedets mange katter. Da vi var der i desember 2021 var det opptatt flere dager frem i tid og vi fikk derfor ikke komt oss inn og kost med alle de søte kattene. Anbefaler derfor at du booker på forhånd, får du kommer til Charleston.

Som jeg har skrevet innledningsvis var Charleston den viktigste slavebyen i Amerika. Slaveskipene fra Afrika kom inn til Charleston og slaver ble solgt videre til resten av landet eller ble igjen i byen for å jobbe på et av de mange plantasjene. Vi valgte å besøke McLeod Plantation som ligger rett utenfor historic district: https://www.ccprc.com/1447/McLeod-Plantation-Historic-Site.

Vi valgte å ta en guided tur rundt på plantasjen og det er absolutt å anbefale. Vår meget entusiastiske guide snakket både til voksne og barn og kunne virkelig formidle hvordan det en gang hadde vært på denne plantasjen. Vi opplevde også at guiden denne gang ikke la sjul på hverken de gode eller de mindre gode sidene av amerikansk historie. Meget lærerik tur på en av de større plantasjene i Charleston.

Hovedhuset på McLeod plantasje. En får også komme inn i hovedhuset.
Husene som slavene bodde i. En får komme inn i noen av de.

En kort times kjøring vest av Charleston ligger Edisto Island. En herlig liten by med nydelige strender. Selve kjøreturen til og fra Charleston er interessant og går via fine små veier.

I enden av stranden i Edisto ligger en koselig restaurant Coots Bar and Grill: https://m.facebook.com/pages/category/Bar—Grill/Coots-Bar-Grill-387627578318111/

Juepynt i Marions Square Park i Charleston

Ønsker du å bo på et erværdig hotell midt i byen av Charleston, i historisk distrikt, er Francis Marion Hotel et godt alternativ. https://www.francismarionhotel.com/

Francis Marion Hotel ligger flott til midt i Historic District i Charleston
Vårt hotell i Charleston
Et erværdig, kanskje litt gammeldags, og flott hotell.
Alltid store juletrær med mye dekor
Vi bruker å sitte litt i fellesarealene vår vi er på hotell i USA
Nydelig soloppgang fra hotellrommet
Utsikten fra hotellrommet retning nord

Vi kom kjørende fra Orlando til Charleston i romjulen 2021. Distansen er ca 600 km, hovdsakelig på motorvei, og tar litt over 6 timer.