Cairns

Cairns er et perfekt utgangspunkt for turer til Great Barrier Reef og til regnskogen i nord. Byen er relativ liten og har et tropisk klima. De fleste backpackere som drar til Australia er innom Cairns, noe en fort legger merke til.

Byen er også meget populær blandt asiatere da nærmere bestemt kinesere og japanere. Mange av Cairns turistatraksjoner er drevet av asiatere.

Cairns Esplanade Lagoon ligger midt i byen og er hovedattraksjonen spesielt for barna. Denne kunstige lagunen er stor nok til at en kan svømme rundt uten å svømme i kø. Temperaturen er herlig året rundt.

Husk å se solnedgangen fra ytterst av lagunen mot havet.

Flere badevakter er på jobb til sent om kvelden. I tillegg ligger det en liten politifilial her også.

Rundt om hele lagoonen finnes det flotte barbeque muligheter. Disse er til fri bruk og det er bare å fyre opp gassen og legge kjøttet på grillplatene. Gode bord og benker er det også. Australierene elsker å tilberede maten sin i lokale parker.

Nydelig park mellom lagoonen og hotellene.

Øst for lagunen ligger byens beste hoteller med flott havutsikt. Langs promenaden ligger flere eksklusive restauranter med uteservering.

Herfra går båtene til de fleste stedene rundt Great Barrier Reef.

Det finnes utallige snorkle og dykker – muligheter rundt Cairns. Det vanskeligste er kanskje å velge.

Vi valgte en dagstur med katamaran ut til Green Island. Øyen ligger litt over en time ut av Cairns.

Green Island er bitte liten, men desto innholdsrik med flere spisesteder og overnattingsmuligheter.

Turen inkluderte enten snorkelutstyr eller en tur med glassbunnbåt. Andre turer tilbyr lunsj og eller middagbuffeter også. Spisestedene på øyen serverte god og variert mat og en trenger derfor ikke å forhåndsbestille noen måltider.

Selv langt inn til land kunne vi se flotte fargerike fisker. Store stimer med fisker i alle regnbuens farger. En må oppleve dette selv for å forstå hvor fasinerende det er. Selve korallene er ikke så fargerike på denne siden av øyen. For små unger som aldri har snorklet før er denne stranden et perfekt sted å begynne. En trenger heller ikke leie instruktør. La ungene få prøve selv i eget tempo.

Green Island er en øde sandøy som plutselig dukker opp av havet. Hele øyen er dekket av regnskog.

Det er mulig å gå rundt hele øyen på under 30 minutter.

Store flotte skilpadder tar forvell med oss da vi ventet på båten.

En av Cairns mest populære attraksjoner er the Night Market. Markedet ligger nederst mot lagoonen og består for det meste av souvenirbutikker. Ikke ha for store forhåpninger til shopping og sett heller ikke av mye tid til nattmarkedet, som er åpent hver kveld. Det beste på markedet er kanskje utvalget av vaffler med is.

Vi valgte å bo på Hilton, som ligger flott plassert nede ved marinaen midt i byen. https://www3.hilton.com/en/hotels/queensland/hilton-cairns-CRNHITW/index.html. Nydelig og fredelig hotell. Bassenget er stort og det flyr en hel rekke fargerike papegøyer over uteområdet.

Ungene er veldig glade i frokostutvalget hos Hilton. Hotellet har også en egen avdelig for japansk og kinesisk frokost.

Langs Esplanaden ligger en god restaurant La Pizza, her var vi flere ganger og maten er nydelig. http://www.lapizzatrattoria.com.au/

Nydelig mat i flotte omgivelser med utsikt over lagoonen.

Cairns er en av de få byene jeg ikke hadde besøkt de forrige gangene jeg har vært i Australia og jeg har alltid hatt store forventninger til byen. Jeg har alltid assosiert byen med noe eksotisk og unikt. Dessverre ble jeg nok litt skuffet etter nesten en uke i byen. Byen er fin og innholdsrik men mangler det australske som en finner i andre byer. Byen er full av souvenirbutikker og andre turister, hovedsakelig asiatere. Jeg savner den herlige nydelige og unike australske atmosfæren som jeg setter så høyt.

Istedet for å bruke for mye tid i byen vil jeg heller anbefale dere til å besøke Palm Cove eller Port Douglas heller. Sett inn link.

Flere flotte skulpturer i gatene i Cairns.

Aplin street er en grønn og fargerik gate både på dagtid og kveldstid.