Brisbane

Brisbane er en stor og innholdsrik by selv om avstandene ikke er så lange. Byen er ikke travel og bråkete men rolig og grønn. Dessuten føles den veldig trygg og midt i sentrum er det koselig gågater uten biltrafikk. Her tror jeg alle vil trives.

Ikke alltid ledig plass ved byens benker.

Gå gjerne en tur fra Botanisk hage over broen og rundt til Kangaroo Point i Cliffs Park. Opp på en liten høyde ligger restauranten Joey’s hvor du kan sitte ned og nyte både den flotte utsikten og nydelig mat. Joeys.

Joey’s restaurant ved Kangaroo Point er virkelig verdt et besøk, da spesielt for den flotte utsikten inn mot byen.
På restaurant Joye’s fikk vi servert nydelig mat

Noe av det beste du kan gjøre når du er i Brisbane er å ta en dagstur til Australia Zoo. For oss er dette uten tvil attraksjon nummer 1.

Husk å kjøpe mat til kenguruene og wallabyene ved inngangen. Men, ikke bli fornærmet om de ikke hiver seg over maten da jeg mistenker at de får mer enn nok mat av alle turistene.

Vi valgte å kjøpe kombinert transport tur-retur med pick-opp på hotellet og en dag i Australia Zoo. Parken ligger ca 1 times kjøring nord av Brisbane. Dessverre har vi begrenset tid når vi er på ferie, som alltid, derfor blir det kun en dag i parken. Vi kunne fint ha brukt to hele dager, men vi er kanskje over gjennomsnittet interessert i parker. Australia Zoo

I Australia Zoo kommer en tett på noen av dyrene. Kenguruene og wallaby’ene er kontaktsøkende og stort sett fredelige.

En rekker å komme gjennom parken på en dag, men en kan lett bruke to dager uten å kjede seg. Parken er grønn og rolig og en blir ikke like sliten av å gå rundt her som enkelte kanskje gjøre i Disney World og tilsvarende parker.

De kjempestore Cassowary’ene er et syn og lever vildt i nord – Australia.

Dagens høydepunktet er «Showtime in Crocoseum», et profesjonelt og variert show med både krokodiller, dingoer og fugler. Sjekk når showet starter allerede når du går inn i parken slik at du kan legge opp dagsplanen etter dette showet.

Showtime in Crocoseum er en attraksjon du ikke må gå glipp av. Sitt ned, slapp av og kos deg!

I 2019 er det kun i Queensland det fremdeles er tillatt å holde koalaer. Om det er riktig at vi turister skal betale for å holde disse dyrbare skattene er en annen diskusjon. Selv har jeg benyttet anledningen to ganger og opplevelsen er unik.

En stort øyeblikk for en liten gutt.

Sjekk kalender og tidspunkter for når det er foto seksjoner med de ulike dyrene. En kan også få tatt bilde av når en holder eller klapper andre dyr som for eksempel slanger, vombat og dingo. Det lønner seg å sette seg inn i hva parken har å tilby og klokkeslett for de ulike attraksjonene før en besøkere parken. Ofte finner en all denne informasjonen på hjemmesidene til Australia Zoo.

En kenguruselfi må vi selvfølgelig ha.

Besøker en Brisbane i den norske sommerferien må en være opmerksomme på at det kan være forholdsvis kaldt. Selv om gradestokken viser rett over 20 grader er disse gradene ikke så varme som vi opplever de i Norge.

Midt i Brisbane finner en dette flotte bade og strand anlegget.

Midt i byen er det laget et meget imponerende strand anlegg med den fineste strandsanden, bassenger, fontene og vannleker for barna. I juni og juli er det kanskje helt i grenseland kaldt for å kunne legge seg ned her. Vi gjør likevel et forsøk og koser oss ved stranden midt i byen.

Flotte fasiliteter midt i byen. Sanden er av fineste kvalitet og selvfølgelig med lifeguards on duty.

Skulle det være i overkant kaldt kan en likevel la barna vasse i kanalene og glede seg over alle lekene som er satt ut i vannet. Husk å ta med ekstra bukser da disse alltid har en tendens til å bli våte.

Ungene elsker å få løpe i vannfontener og leke i vann.

Når vi er på tur i over flere uker er det godt å ha leilighet deler av turen. Selv om det er fint å komme til dekket frokost kan det av og til være litt mer avslappende å hente mat i eget kjøleskap. Du trenger ikke forholde deg til åpne og lukketider og du kan tilberede frokosten som du vil. Noe av det vi gleder oss til når vi drar på tur er å handle mat i lokale kolonial butikker.

Hva med marshmellow og karamell pålegg til frokost?

I Brisbane valgte vi å leie leilighet midt i byen i Brisbane Skytower.

Brisbane Skytowers ligger midt i byen med gåavstand til en rekke severdigheter
I 2019 var standarden på leilighetene i Brisbane Skytowers meget god

Foruten flotte leiligheter finnes her gode treningsmuligheter med en godt utstyrt gym og relativt stort basseng. Utsikten fra bassenget kan en ikke klage på. Vil absolutt anbefale en leilighet i dette komplekset da både beliggenhet og standard er meget bra.

Det overrasker meg alltid hvor få mennesker som benytter seg av svømmebassengene på store by og business hoteller.