Bestille overnatting

Reisetips til hvordan du booker overnatting og hotell

Storby-weekend, bo midt i sentrum!

Skal jeg til en storby er det for meg meget viktig å bo sentralt. Du glemmer fort hvor slitsomt det kan være å traske rundt i en storby i flere dager. Det er herlig å kunne ta en liten pause midt på dagen på hotellrommet. Enten for å sette fra seg handleposer eller for å legge seg ned på sengen for en liten hvil. Bor du midt i smørøyet er det enkelt å ta seg en tur opp på hotellrommet.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Orlando Florida USA
Bo midt i sentrum selv om det koster deg litt ekstra. Et godt reisetips for deg som skal bestille hotell i en storby

Har du valgt å bo litt utenfor må du bruke tid og penger på å komme deg til hotellet og så tilbake til sentrum. Det du må betale for transport til og fra sentrum med taxi, tog etc. kan fort koste mer enn det en sparer på å bo utenfor sentrum.

Et godt reisetips er å betale litt mer i utgangspunktet og bo midt i smørøyet.

Søke på internett

For å finne ut hvor sentrum er i de ulike byene prøver jeg først å gjøre meg kjent med byen via kart. Gjør et søk hos Hotels.com og sjekk hvor de aller dyreste hotellene ligger. Dette gir ofte en indikasjon på hvor «smørøyet» av sentrum er.

Ut fra kartet hos Hotels.com vil du fort kunne danne seg et bilde av hvor majoriteten av hotellene ligger. Tripadvisor har ofte en grei oversikt over top 10 attraksjoner og beste shopping- og restaurantområder. Ved å gjøre et kjapt søk hos Hotels.com og Tripadvisor har jeg dannet meg et bilde om hvor jeg ønsker å bo. Deretter begynner jeg å sjekke hoteller. Først sjekker jeg hoteller hos Hotels.com og deretter hos Booking.com. Prisene bruker å være ganske like hos Hotels.com og hos Booking.com.

Er du ikke en standard familie med to voksne og to barn kan det ofte være at du får best treff hos Booking.com. Min erfaring er at Booking.com har langt bredere utvalg utover standardrom. Hotellstandarden er kanskje litt enklere enn gjenomsnittsrommene til Hotels.com. Selv bruker jeg Booking.com like mye som jeg bruker Hotels.com.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Orlando Florida USA
Å bo godt kan være en flott opplevelse og kanskje halve turopplevelsen?

Når jeg har funnet et utvalg hoteller jeg kunne tenke meg å bo på sjekker jeg alltid hjemmesiden til de ulike hotellene. Noen ganger lønner det seg å bestille direkte til hotellet. Velger du å bo midt i smørøyet trenger du ikke stille samme krav til fasiliteter til hotellet. Med kort avstand til kafeer og restauranter kan du like enkelt spise både frokost og middag ute av hotellet.

Veldig ofte lønner det seg å bestille hotell i storbyer i god tid. Spesielt de hotellene som ligger i og nær sentrum blir fort fulle.

Hotwire.com

Om du har litt is i magen og tør vente med å bestille til en dag eller to før avreise kan du får topp hoteller for under halv pris ved å benytte Hotwire. Her får du anledning til å velge geografisk beliggenhet, antall stjerner og pris. Navnet på hotellet får du ikke vite. Først når du har tastet inn betalingsinformasjon og trykket enter kommer navnet på hotellet opp.

Jeg har brukt Hotwire følgende plasser og fått følgende hoteller:

Orlando – Grand Cypress Hyatt

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Orlando Florida USA
Hyatt Grand Cypress Orlando ligger flott til nær Disneysprings, Florida, USA

Orlando Airport (2 ganger) – Hyatt Orlando Airport
Atlanta – Hyatt Regency Atlanta

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Orlando Florida USA
Hyatt er alltid et godt hotellvalg i USA

New York – Sheraton New York
Savannah – Hyatt Savannah

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Orlando Florida USA
Artig med ekte arapapegøye i resepsjonen

Seattle – Hilton Seattle
Madrid – Intercontinental Madrid

Jeg bruker kun Hotwire.com på korte turer, maks 1 eller 2 overnattinger.

Når barna er med

Når barna er med på hotell foretrekker jeg at det er svømmebasseng og frokost på hotellet.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting USA
Husk at det kan være kaldt også sør i USA og da blir det lite bading i utendørsbasseng som ikke er oppvarmet

Mine unger liker bedre å kunne forsyne seg selv av frokostbuffet enn å sitte å vente på å få bestille. Ofte spiser de litt mer når de får gå og forsyne seg flere ganger. Det er godt å starte feriedagen med nok mat i magen. Med unger er det atskillig mindre stress om du kan starte dagen med frokost på hotellet.

Er svømmebassenget utendørs kan det være lurt å sjekke om det er oppvarmet. For eksempel er det for kaldt å bade utendørs i Florida i desember og januar.

Executive Floor

Et godt reisetips når en har med seg små unger er å sjekke ut «executive floor» på hotellet før du bestiller rom.

Selv har jeg brukt å booke Executive rom hos Crown Plaza i Orlando. På dette hotellet er de to øverste etasjene forbeholdt Executive rom og i øverste etasje er det en koselig lounge med oversikt over hele Orlando. I lounge blir det servert frokost og en enkel kveldsbuffet med varm fingermat og drikke inkludert.

Jeg har også prøvd Executive rom hos Sheraton i Chicago, Los Angeles og Houston. Lounge tilbudet hos Sheraton var ikke like bra som ved Crown Plaza.

reisetips Chicago barn familie Reisetips barn barnevennlig bestille hotell reisetips overnatting utlandet
Utsikten fra Sheraton Grand Chicago

Når vi kommer hjem om ettermiddagene etter en hel dag med enten sightseeing, shopping eller parkbesøk er ungene slitne og vil ikke forlate hotellet. Da er det herlig å kunne sette seg i en hyggelig lounge med et lett kveldsmåltid og et godt glass vin. Ungene pendler mellom lounge og rommet.

Airbnb reisetips

Airbnb er en online markedsplass hvor private personer kan tilby å leie ut hjemme sitt eller deler av hjemmet til reisende. Nettstedet setter utleier og reisende i kontakt og er ansvarlig for transaksjonene. Airbnb finnes over hele verden. I Nashville prøvde vi Airbnb for første gang og det var virkelig en fin opplevelse.

Reisetips Nashville hotell barn familie barnevennlig attraksjoner
Huset vårt i Nashville

Et flott velkommen til oss brev stod klart sammen med nybakte og nydelige boller. Vi leide et helt vanlig hus i en helt vanlig gate i utkanten av Nashville. Må si jeg digget å sitte på terrassen foran huset og følte meg som en helt vanlig innbygger. I fremtiden blir det mer Airbnb på oss! Se Huset vårt i Nashville

Historiske hoteller – reisetips

I mange byer finnes det et historisk hotell. Dersom du kommer over et av disse vil jeg absolutt anbefale deg å booke en natt der. Ofte er dette hoteller med særpreg og en unik historie. Jeg har prioritert å bo på slike hoteller rundt om i verden og det er uten tvil disse jeg husker best. Noen ganger har hotellopplevelsen vært halve turen. I Memphis bodde vi på The Peabody Hotel.

Reisetips, barn, barnevennlig, bestille hotell, reisetips bestille overnatting Memphis USA, Elvis Presley, Graceland
Peabody Hotel Downtown Memphis. En opplevelse som jeg virkelig kan anbefale