Anterselva – Verdenscup Skiskyting 2023

Å oppleve den elleville stemningen fra tribunen i Anterselva i flotte omgivelser er uforglemmelig. Flott natur kombinert med spennende skiskying konkurranser er en kul opplevelse. Når i tillegg solen står midt på himmelen og alle på tribunen er en stor familie er langhelgen i Rasen-Antholtz fullkommen.

Anterselva ligger i Rasen–Antholz som er en kommune i den italienske provinsen Syd-Tirol, med mange koselige småbyer oppover mot skiskytterstadion som ligger øverst i dalen. Området ligger ca 1000 moh. og har nærmere 3000 innbyggere.  Vi valgte å bo på hotell i Toblach som er et litt større sted enn Anterselva og ligger ca. 3 mil fra skistadion. Fra Toblach er det meget gode tog og bussforbindelser til skistadion og da spesielt under verdenscup arrangementer.

Nydelig utsikt fra hotellrommet – Hotel Tschurtschenthaler
Koselig liten gate i tettstedet Toblach.

Vi reiste denne gang med https://larsmadlandreiser.no/ og bodde på hotell Tschurtschenthaler. Et typisk familiedrevet hotell med tyrolsk inredning. Hotellet er akkurat slik du ser det for deg med gamlemor sittende like innenfor restauranten og følger litt med mellom hver hvil. Familiens hund har egen kurv under frokostbuffeten og sønner og døtre serverer både frokost og middag. Vi fikk 4 retter middag hver kveld.

Vi bodde med halvpensjon, frokost og middag
Hotel Tschurtschenthaler er et familiedrevet hotell i god gammel tyrolerstil. Hotellet har også svømmebassen og egen bar.
Vi er klar til å heie frem de norske utøverne!
Flott stadion i Anterselva
Stemningen på stadion er vanskelig å formidle, den må oppleves,

Vi hadde dedikerte sitteplasser alle fire dager vi var på stadion og ble godt kjent med «naboene» på radene rundt oss.

Det gjelder å heie med!
Mange artige innslag på stadion.
En kopp varm gluewine er aldri langt unna.
Hyggelige unkjente deler det de har.
Magisk atmosfære på stadion og rundt hele Anterselva.
Vi koste oss på første benk.
Og, heiet på alle som vant.

Like ved stadion er det et stort og romslig øltelt. Dette åpner noen timer før hver øvelse og har åpent til langt på kveld. Stemningen her inne er minst like god som på stadion. Det er rikelig med sitteplasser og god plass mellom border og stoler. Altså, en perfekt plass å varme opp til løpet og å feire alle resultater etter løpene. Det er mulig å få servert typisk tyrolske matretter for en billig penge. Maten er god, varm og blir servert på kort tid sammen med øl, vin, gluhwein (varm rødvin) samt mineralvann. Meget effektiv bestilling ved bordene og minst like effektiv servering. Her kan du gå inn og nyte både mat og steming. Flere ulike musikkband opptrådde både før og etter renenne og stemingen var virkelig på topp hele formiddagen, dagen, ettermiddagen og kvelden.

Like ved stadion er det et stort og fint øltelt. Her må du gå både før og etter rennene, super stemning.
Mange hyggelige mennesker og kjente og ukjente.

Er du ikke over gjennomsnittet begeistret for ompamusikk vil du garantert bli det etter noen timer i ølteltet i Anterselva! Du vil antagelig ta deg selv i å nynne med selv etter at du har forlatt teltet og er på vei hjem.

Makan til stemning skal du lete lenge etter og alle er med.
To bier vi traff, hyggelige og søte.

Like vest av Anterselva, et ekstra stopp med toget, ligger en gondolbane som du kan ta opp til et flott skisted. På toppen ligger det en rekke restauranter med utsikt i alle retninger. Skiløyper og skiheiser ligger tett i tett og en kan sette utfor i en rekke ulike løyper. Fin tur og nydelig utsikt på toppen, anbefales.

Toblach var en koselig liten by med noen få butikker og restauranter. Typisk tyrolerstil og skiglade mennesker. Her finner du også en fin butikk som selger flotte håndsydde dirndl’er. Butikken husker jeg ikke navnet på men den ligger en gate sør og over veien for hotellet vi bodde på.

Sol, vinter, snø og flott i Nord-Italia.